Dziwne rzeczy z maską w czasie jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam sznownych kolegów ponownie!!!!
mam dziwną sprawę.od jakiegos czasu maska w czasie szybkiej jazdy (powyżej 100)zaczyna drgać jakby była niedomknięta.sprawdziłem zamek i blokadkę maska się zamyka i moje wrażenie jest takie jakby pęd powietrza dostawał sie szpara pod maske i to powoduje drgania.czy moje podejrzenia trzymaja sie kupy?jeżeli tak to co z tym zrobić ?jeżeli nie to czekam na jakieś sugestię
bo nie mam innych pomysłów.pozdro i dziex.

Wyregulować zawieszenie klapy oraz sam zamek? Nie obluzował się któryś zawias? Innych możliwości nie ma.

Patrz na droge a nie na klapę To zjawisko jest standartowe

U mnie to zjawisko występuje powyżej 130km/h, do tego towarzyszą mu odgłosy piszcząco-klekoczące Przesmarowanie zawiasów i zamka maski pomogło na tydzień i to tylko na odgłosy, które ustały na krótko. Maska jak drgała tak drga-to chyba faktycznie normalne Pzdr

A wykrecenie nieco bardziej tych gumek z przodu maski tez nic nie daje?

Cytat:
2005-09-29 20:13:59, -Marcin- pisze:
A wykrecenie nieco bardziej tych gumek z przodu maski tez nic nie daje?

wykręcenie faktycznie może nie dać gdyż ileś tam tysięcy Beeny Hilli po prostu je sklepało, wymiana na nowe (może gdzieś są) z pewnością da lepszy efekt

Wiem że pytanie głupie, ale masz wywazone opony?

DF'em fajnie się jeździ z niezamkniętą maską. Miałem tak, jak padła mi linka. Tak przy 90-100km/h unosi się już na kilkanaście cm. Szybciej nie próbowałem.

no to czekam na odgłosy piszczące ew.klekoczące ja pisze rheum. a oponi sa ok. z gumkami próbowałem hehehe pozdro.

gumki dały u mnie efekt na jakieś 2 tygodnie po czym wszystko wróciło do normy... wniosek >>ten typ tak ma

Cytat:
2005-09-29 19:52:43, iquest pisze:
Patrz na droge a nie na klapę To zjawisko jest standartowe

Ja pamiętam,że podczas nauki jazdy (Jezu, jakieś 15 lat temu ) instruktor przekonywał mnie żebym patrzył na drogę, a nie na skrzynię biegów