Problem z elektroniką z LPG II generacji.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy komuś już zamarzła kiedyś elektronika od LPG chodzi o centralkę, u mnie sie to zdarza przy większych mrozach niechce się przełączyć, wogóle niereaguje na przycisk, producent elektroniki AUTRONIK czy coś podobnego.

Może po prostu masz centralkę z czujnikiem temperatury, który nie pozwala na przejście na gaz dopóki silnik, a właściwie parownik nie osiągnie odpowiedniej temperatury.

No niemam czujnika temp. na reduktorze zmiana z bany na lpg jest po przekroczeniu pewnych obrotów.

Ja ze swoim Lovato miałem taką akcję, że kiedyś po umyciu gruntownym autka też nie chciał pracować na LPG. Od razu po przełączeniu na gaz silnik zdychał. Wystarczyło wyjąć centralkę, dokładnie osuszyć i zabezpieczyć całą płytkę drukowaną szybkoschnącym lakierem. Może u Ciebie też to pomoże.

jezeli masz autronica al700 to z tego co wiem prawie wszystkie maja czujnik temperatury...
moze masz poprostu ustawiona bardzo niska temperature i dlatego tylko przy duzych mrozach nie chce sie przelaczac...

Moj gazownik opowiadal mi o takim przypadku, ale chyba w przypadku Bingo-S. W kazdym razie nalezalo przerzucic komp do srodka lub skontaktowac sie z producentem sterownika.
W jednym przypadku pomoglo przerzucenie do srodka samochodu a w drugim wymiana jakiegos rezystora na plytce ( nie trzymal parametrow).

To wszytko co wiem
Pzdr

AL-700 może mięć to na dwa sposoby zmiana od obrotów lub temp. ja niemam czujnika temp. ale moge go dostawić, centralke mam w środku i już się poprawiło ale to jeszcze nie to.

można mieć i od obrotów i od temp