Oma B 2.0 15v syczy na wolnych?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich po dluzszej przerwie. wlasnie sprowadzilem nowa ome. syczy tak delikatnie na wolnych obrotach i nie chodzi na nich super stabilnie. macie jakas konkretna rade? dodam ze na obrotach przestaje syczec i moc ma w pozadku. tylko nie mowcie wymien filtry swiece i przewody bo i tak bede to robil a auto stoi dopiero niecala godzine w moim miescie..

pzdr.

A co to za model silnika 15v? Chyba 16?

Nie wiem jak inni, ale ja nie mam żadnej rady na syczenie, poza tym z pewnością za chwilę pojawią się kolejne wątki o skrzypiących drzwiach, piszczących fotelach, itp,

Cytat:
tylko nie mowcie wymien filtry swiece i przewody bo i tak bede to robil a auto stoi dopiero niecala godzine w moim miescie..

nie, nie powiemy....ale jak już to zrobisz i nauczysz się konkretnie precyzować proplem - zadaj KONKRETNE pytanie jeszcze raz.

oczywiscie jest to model 16v.

syczenie - tylko na wolnych obrotach. po dodaniu gazu ustepuje, przy powrocie do wolnych znow jest. cos podobnego do zaworu BOV w silnikach turbo :=)

gazownik twierdzi ze to wina uszczelki na kolektorze ssacym

i ze to wlasnie odpowiada za zla prace nowo zalozonej instalacji..
pytanie do Was? jak to jest z ta b 16v syczy wam czy nie syczy.. ?

sprawdz podciśnienia do układu hamulcowego mi sie up.. wężyk to też syczało ale normalnie tylko moja żona mi syczy jak siedzi z boku

Normalnie rence opadywujom , oto kolejny przykład tego, jak naiwność jest wykorzystywana przez ciemniaków i niekompetencję.
Maciey, zastanow się, sprowadziłeś auto w jakimś stanie technicznym. Czy objaw o którym piszesz zauważyłeś wcześniej? jeśli go nie było, to znaczy, że jest efektem instalacji gazowej. Jeśli był, to znaczy, że liczyłeś na cud, że sam zniknie. Jeśli nie wiesz, to po prostu musisz zdać się na kolejny cud i znaleźć prwdziwego mechanika, który określi przyczynę. Na odległość nie ma sposobu, żeby cokolwiek stwierdzić, można tylko nabijać posty i tracić czas i wzrok na czytanie.
Hałas o którym piszesz z pewnością pochodzi z układu ssącego, lokalizacja miejsca, to juz sprawa warsztatowa.
Pozdr, Janusz

ok masz racje Janusz. sory.. niech juz rece nie opadywuja hehe. mykam do work stuffaaa na kompa na 14 i niech sie dzieje wola boska.

p.s. syczalo

witam all

z tym syczeniem to powiem Wam ze to dziwna sprawa, w mojej omie 2.0 16v tez syczy tyle ze ja to zauwazylem w okolicach tylnego mostu dokladnie gdzies w okolicy kola za kierowca - jeszcze nie mialem czasu sprawdzac dokladnie co to jest i gdzie syczy - tak sie zastanawiam czy to przypadkiem nie bedzie gazowy amorek, lub jeszcze co innego - od razu mowie ze to nie kolo syczy co by nie bylo niedomowien

moze ci tam "syczy" pompa paliwa

ja bylem u mechaniora i niestety nie znalezlismy przyczyny syczenia... na kompie w sumie bledow niema tzn sie sa ale w niczym nie przeszkadzaja bo sa przez lipna instalacje ktoranie ma emulatorapracy wtryskiwaczy. padlo podejzenie na regulator wolnych obrotow zostal przeczyszczony i wsumie nadal dziala tak jak dzialalo. zmienilem od razu rozrzad. colepsze chcialem tez wymienic uszczelke nawydechu kolo kolektora bo glosno silnik chodzil i zostala wymieniona ale niestety jeszcze okazalo sie ze 1 szpilkajest wyrabana itrzeba to bedzie jakos podkleic bo nadal glosno chodzi. :/

do klejenia szpilek najlepsza jest guma arabska lub ośmiorniczka . pospawaj kolektor to przestanie pyrczeć pozdro

spawac? ale co ta dziure z zepsuta szpila?

Qrwa, litości, zajrzyj do wyszukiwarki i poszukaj o kolektorze wydechowym, nie wiem co w tobie jest takiego, ale mnie osłabiasz, czy ty tak ze wszystkim chodzisz i o każdy szczegół pytasz? ojca też tak pytałeś jak po kolei zabierać się za kobity? sam nic nie probowałeś się dowiedzieć?

Bierze sie wiertare w reke i szpile przewierca, a potem sruba z nakretka skreca...Proste jak bzykanie,
Pozdro

moze dlatego ze nie mam ojca

proponuje zamknac temat