Gdzie znajduje się pływak w baku w 520i E34??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przyszlo mi wymienić wskaźnik paliwa (pływak) gdyż zaczal strasznie przekłamywać jeśli chodzi o stan paliwa.
Gdzie on sie znajduje w E34?
Czy jest razem z pompą? Jak wygląda jego wymiana, można kupić jako osobny element?

Pozdrownienia!

W E34 dostęp do czujnika poziomu paliwa i pompy paliwa znajduje się w bagażniku pod wykładziną. Należy odkręcić czarną zaślepkę. Czujnik poziomu paliwa jest elementem niezależnym od pompy i można go kupić oddzielnie.

A jak jest w E30? Musze się podłaczyć do tematu bo raz pokazuje mi 15 litrów a za chwile jak odpalę ponownie to już wskazówka jest blisko rezerwy i pokazuje prawidłowe wartości. Boję się tylko, że taki pływak jest nieodłączną częścią pompy paliwa i osobno go nie dostanę?

W E-30 plywak jest w zbiorniku. Po zdjeciu tylnej kanapy i odkreceniu 4 wkretow widac dwie zlaczki: jedna 2-stykowa od pompy i druga 3-stykowa od plywaka. Po odkreceniu chyba 3 (albo 2, nie pamietam) nakretek mozna wyciagnac plywak. Ale te objawy raczej wskazuja na zly styk albo tej wtyczki przy zbiorniku albo przy zegarach. Chociaz plywaka nie mozna wykluczyc.
Pozdrawiam

Dzięki bardzo, zegary wymieniałem na znacznie nowsze i powinny być ok. Jutro podociskam złącza przy pływaku i zobaczymy.
Pozdrawiam