Pompka spryskiwacza - Accent

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Padły mi w Acencie obie pompki spryskiwaczy. Chiałem zapytać czy do Accenta pasują pompki z jakis innych samochodow np.z Lanosa bo wygladają jak dla mnie identycznie. Pytam dlatego,iż ciężko dostać pompki do Huyndai-a, a jak juz są to bardzo drogie.
Z góry dzięki za pomoc.

Mało prawdopodobne żeby obie na raz tak bez zewnętrznej przyczyny padły.Wyjmowałeś pompki???Jeśli nie to po wyjęciu podepnij pod 12V na krótki czas celem sprawdzenia.

zle sie wyrazilem nie padly naraz w jednym czasie. Tylna nie dziala od momentu zakupu auta, a przednia padla teraz. Pompki są wyciagniete i napewno nie dzialaja (jedną rozerwało prawdopodbnie pod wpływem mrozu)

Tak pompki spryskiwacza są od o ile pamietam ssanyonga( o ile to na pompce nie jest) jakiegoś czy coś takiego ogólnie 25 zł/szt. I zdaje sie od matiza też pochodzi. Trzeba wyjąć pompke i przejsc sie po motoryzacyjnych. Mi padła pompka bo przerdzewiała.

Myslę żeby poszukać z Pony,z Lantry i z innych Hyundai z tego roku a na pewno sie coś znajdzie - Allegro.

no wlasnie w tym problem, że na Allegro jest tylko 1 aukcja z pompkami do Hyunda-i i kosztują 49 za sztuke. Sprawdzalem w intercarsie i jeszcze 1 hurtowni i nie posiadaja wogole. Przegladajac allegro natrafilem na pompki do Matiza i Lanosa i wygladaja na zdjęciu identyczne jak te ktore posiadam. W intercarsie moge je miec za niecale 14 zeta, wiec kupie 1 na probe i bede wiedzial na czym stoje.
Dzieki za wszystkie odp.

Pytaj wszystkich,którzy maja wystawione jakiekolwiek części do "naszych" aut.

Witam
Jeśli u Ciebie jest taka sama jak w Poniaczu to na bank podejdzie z matiza lub z tico wiem bo sam kupowałem. Cena w granicach 15 zł.
Pozdrawiam

Ubiegłej zimy też miłem problem z pompką spryskiwacza. Nie działał tylny a przód był ok. Działo się tak przyujemnych tem.
Po rozebraniu ogrzaniu w domu przez jakiś czas dzałała i znów padaka. W Accencie z 2000 roku jest jedna do przodu i tyłu. Próbowałem dopasować z Forda Fokusa wyglądem jest taka sama, ale nie pasuje kostka elektryczna. Zakończyło się zakupem nowej w serwisie 140 pln. zdzierstwo !!!!!

Jestem juz po wymianie pompek. Nie obylo sie bez problemow. Pompki do Matiza maja zatrzask z innej strony, wiec trzeba bylo go spiłowac. Ponadto maja troszku szersze wejscie i trzeba bylo pokleic troche tasma zeby dobrze stykało. No ale ogolnie rzecz biorac to po malych przerobkach i wielu straconych nerwach wszystko dziala ok
Juz po fakcie ogladalem pompki do Lanosa (mialy byc podobno te same co do Matiza - okazały sie jednak troszke inne) i te wygladaja identycznie jak do Hyundai-a. Wiec jak ktos bedzie mial podobny problem w przyszlosci to mozna zakupic te do Lanosa.
W koncu udalo mi sie znalezc tez oryginalne do Hyundai-a za 30 zeta. Cena dwukrotnie wieksza od tych do Daewoo ale chyba lepiej zaplacic i oszczedzic sobie nerwow

Pozdrawiam

Witam,
A ja znowu mam problem ze spryskiwaczami A mianowicie poszukuje uszczelki pomiędzy zbiornikiem a pompką spryskiwaczy. Od paru tygodni poszukuje, ale nigdzie sie tego nie da dokupic - musiałbym kupić komplet - a nie bede wydawal tyle siana dla 1 uszczelki.
Może ktoś ma na zbyciu jakis stary zbiornik lub moze przez przypadek taka uszczelke Dogadamy sie co do ceny. Jak cos to pisac na priv lub gg: 2135956.
Pozdrawiam

Witam
Miałem ten sam problem ale silikon wszystko załatwił.
Pozdrawiam