| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-03-11 15:02:03 Moja Łada też lubi płyn z chłodnicy, ale moja chyba go przetrawia, bo poziom oleju nie wzrasta, a ze zbiorniczka wyrównawczego regularnie znika.
Bede musial sie tym zająć |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-03-11 15:29:33 U mnie lekko podcieka z korka spustowego chłodnicy, a tak pozatym wszystko jest suchutkie - wszystkie przewody, zawór nagrzewnicy itp.
Niech ktoś mi powie jak powinien wygladać poziom płynu chłodzącego w zbiorniku wyrównanwczym na zimnym silniku???? |
ocw Lada Samara Łódź | 2005-03-12 09:47:49 Mam podobny problem tzn biale mleczko na bagnecie i korku wlewu oleju. Plyn wizualnie nie ubywa, ale teraz ciężko sprawdic bo te sniegi i ne ma rownej powierzchni. Bylem u mechanika powiedzial ze jak plynu nie ubywa to przyczyna tego moze byc rożnica temperatur?? Dodam jeszcze ze uszczelka wymieniana w sierpniu 2004 roku |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-03-12 15:32:43 Leszek: ok 1-2 cm ponad kreske min. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-03-12 15:56:10
Rozumiem, ze po nagrzaniu silnika ilość płynu w zbiorniku wyrównawczym się zwiększa, tak? |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-03-12 15:57:32
majoniezik to nie dramat. Jak nie ubywal plynu i nie przybywa oleju, to wystarczy dluzsza traske walnac. ja niedawno w tydzien dorobilem sie potwornego majonezu. Dopeiro wczoraj jak po miescie pokursowalem zaczal znikac dziad. |
Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2005-03-12 22:56:14 wreszcie znalazlem temat na czasie
niestety mi tez dokucza to a raczej dokuczalo teraz uniemozliwia jazde plyn z olejem tworzy mleko dolalem juz 5l i kupilem nast 5 bo spieprza ale wyciekow nie ma juz wyciek bym wolal
szlak mnie trafia nie bede jezdzil bo jak plyn pojdzie zamiast oleju na smarowanie np panewek to je ch....j wezmie i bedzie nie wymiana uszczelki i planowanie glowicy a remont silnika czego nikt nie chce !!!!
hmmm damy rade trzymajcie sie juz idzie lato wiec silniki beda dogrzane a majonezem na korku nie ma sie co martwic chyba ze przybywa oleju !!!!! wtedy STOP !!! |
![]() pawel0240 SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra GT Zabrze / Katowice | 2005-03-16 15:08:15 dam ci dobra rade!!! moze to byc pekniecie w bloku. Jezdzilem kiedys na karetce polonez i tam mialem olej w plynie. Naszczescie poszla uszczelka ale silnik szlak trafil bo naprawiac nie chcieli. na twoim miejscu nawet bym nie probowal jezdzic skoro masz plyn w oleju bo jest to powolne zarzynanie silnika. Moze byc blok |
Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2005-03-17 09:02:43 Juz głowice wczoraj zciągnąłem !!!
pomijam fakt ze sam i troche sie nagimnastykowałem
Okazało sie ze to uszczelka (szczescie w nieszczesciu)
na pierwszym cyl !!! Tłok do polowy wymyty jak nowy Zabieram dzis aparat ze soba wiec moze pare fotek cykne ( aparat pozyczlem dzis wiec z wczoraj nie ma zdjec ) Dzis skladam nie wiem czy zdaze bo głowica ma byc na 12 - 2 pm |
Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2005-03-17 18:26:09 Głowica po planowaniu
Dotarte zaworki i wymienione uszczelniacze zaworowe
Uzbrojona i ladniutka czeka na jutrzejszy montarz Blok tez doczyszczony Jak ktos chce fotki to na maila moge
|
Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2005-03-18 20:03:29 Dzis sobie zalorzylem glowice i troche osprzetu
Jutro czeka regulacja zaworow ( to juz znajomy mi zrobi ) wymiana oleju filtrow i zlorzenie do konca
Oby wszystko poszlo dobrze i nigdzie sie nie lalo
ZOBACZYMY!!! |
Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2005-03-19 22:47:19 wiekszosc bezproblemowo !!!!
ale bez przeciekow sie nie odbylo urwana rurka od chlodnicy Czeka mnie jeszcze spawanko To juz zlecam !!! odpalila z przestawionym zaplonem
Regulacja i jest ok (jednak tzrzeba go dopracowac ) Pozdraawiam To tyle odemnie Nikt nie pisze nikt nie czyta Hmmmm !!!! A ja pisze (pisalem ) !!! ![]() |
stymusz Łada Samara 1500S Lublin | 2005-03-19 23:50:03 W moim przypadku wszystko się unormowało z podniesieniem się temperatury powietrza [wiosna idzie ], no i chyba ten płyn do uszczelniania układu chłodzenia dotarł gdzie potrzeba. Teraz nie ważne czy na zimnym silniku czy po długiej trasie "śmietanka" się nie robi, tearaz czeka mnie wymiana bębnów hamulcowych z tyłu, ale to już nie do tego wątku.
Dzięki wszystkim za odpowoedzi. Pozdrawiam. |