MotoNews.pl
5 Problem z obrotami MV6 (196698/0) - NT

Problem z obrotami MV6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem tu nowy od razu wszystkich pozdrawiam posiadam mv6 od 4 miechów i cały czas mam problem z obrotami tzn gdy wcisne gaz maksymalnie silnik sie przydławi i po chwili wchodzi na obroty słychac takze jakby strzelił w filter wymienione kable cewka czujnik obrotów wału korbowego swiece na gm i ngk ten sam objaw na kompie nic nie pokazuje serwisant opla takze nic nie znalazł moze ktos sie spotkał z tym problemem wspomne jeszcze ze gdy dodaje spokojnie gaz auto normalnie wchodzi na obroty

Może TC mu z obrotów odpuszcza, coby kapci na napędzie nie palił? U mnie tak to mniej więcej na śliskim działa, a mam tylko 2,5 literka.

To raczej nie wina TC rzecz dzieje sie na luzie po gwałtownym dodaniu gazu nastepuje zdławienie i gdy trzymam reke na obudowie filtra to czuje jakby uderzenie zreszta TC mozna wyłaczyc

Cytat:
2007-10-07 08:38:50, sebol50001 pisze:
To raczej nie wina TC rzecz dzieje sie na luzie po gwałtownym dodaniu gazu nastepuje zdławienie i gdy trzymam reke na obudowie filtra to czuje jakby uderzenie zreszta TC mozna wyłaczyc

a jak sie przeplywka zachowuje ? odczytali ci jej parametry ? pozatym bardziej przyjrzal bym sie dzialaniu sond lambda. Ale na poczatek odlacz na troche aku zeby skasowac wartosci adaptacyjne.

[ wiadomość edytowana przez: beast6 dnia 2007-10-07 15:41:39 ]

Serwisant opla powiedział ze na kompie jest wszystko ok jedynie co wyszło to ze na 4 cylindrze jest tylko 8,5 bara na reszcie kształtyuje sie 10 ,11 powiedzieli ze to jest prawdopodobnie przyczyna rozrzad równierz zmieniany w serwisie opla ustawiany według specjalnych przystawek pokombinuje z tym odpieciem aku

Sprawdź czy auto nie straciło mocy, źle ustawiony rozrząd może by c przyczyną.