| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-02-21 00:24:48
Ad. 1. Jeżeli mówimy o tym z Allegro za (OIDP) 8500 PLN to chyba tak. Chyba, że haczyk tkwi w opłatach rejestracyjncyh (akcyza i co tam jeszcze) Ad. 2. Dobrze... a nawet bardzo dobrze. chociaż zepsuć można wszystko a zepsucie automatu bardziej boli. Z drugiej strony, zepsutego automatu się (ze względu na koszty) nie naprawia tylko wymienia na nowy (tzn nie nowy tylko sprawny, używany) automat albo na manuala.
Ad 3 i 4.To zawsze jest trudne pytanie. To zależy czego oczekujesz od samochodu. Jeżeli chcesz mieć po prostu duży, wygodny i pewny samochód do jazdy po mieście i w krótkich trasach to zdecydowanie 1,5 l (młodszy, niższy przebieg, osiągi niewiele gorsze niż 1,8 l). Trochę kłopotliwe (na początku) może być przyzwyczajenie się do silnika, który lubi pracować w trochę wyższym zakresie obrotów i jest trochę mniej elastyczny. Tylko ile miałaby ta pótorówka kosztować? Ale jeśli chcesz za niewielkie pieniądze mieć coś "extra" czyli welury, klimę, ABS i automatyczną skrzynię biegów (a to już ma stosunkowo niewiele esperali) to z czystym sumieniem polecam tego automacika. Powtórzę jeszcze raz: ja się też bałem na początku jazdy z automatem i wszystkiego co się z tym wiąże, ale jako, że często jeżdżę w długie trasy to uważam, że do spokojnej i statecznej jazdy (a inaczej jeździć się esperem nie bardzo da) to jest to naprawdę doskonała konfiguracja. Jeśli miałabyś jeszcze jakieś pytania to pisz... [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-02-21 00:26:59 ] [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-02-21 00:27:32 ] [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-02-21 00:28:15 ] |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-03-22 14:48:32 No to właśnie poczułem uroki automatu.
Wyjechałem wczoraj do miasta. Spoko. Zatrzymałem sie pod pocztą i juz nie ruszyłem. Drobiazg - rozrusznik. Pchnąć i bedzie OK.... No i właśnie. Automata trzeba by rozpędzic do 80/h to może zapali...
No to trudno. Hol. Ale kiedy sprawdziłem jak chodzą (a raczej nie chodzą) hamulce i kierownica to stwierdziłem, że to jednak kiepski pomysł. I co? Pozostała laweta
Kurde! prawie dobry samochód a na lawecie trza go wozić.. |
Aldik Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-03-22 14:59:37 Ja kiedyś nie chciałem automata, uwarzałem że to muł i wogóle padaka, ale w koncu kumpel mnie namówił i szczerze to teraz za nic w świecie nie chciałbym normalnej skrzyni. Po za tym że wygoda to dla mnie nawet to jest frakda z jazdy, w mieście po prostu bajka, zero zmęczenia. Z pewnością wybrałbym na Twoim miejscu tego w automacie, na pewno równiez ma lepsze wyposażenie, po za tym bóg wie jak ktoś dbał o silnik w tym 1.5 z gazem, który jednak wpływa niekorzystnie chociażby na stan wtryskiwaczy, pompy paliwa itd itp. Zresztą nie będe tutaj mówić o gazie. Co do silnika to ktoś napisał, że dłużej wytrzyma i ma troszkę racji bo przeważnie samochody z automatem są mniej wyżyłowane ponieważ taka skrzynia sama w sobie wymusza spokojną jazde a po za tym w manualu niejeden żyłuje na jednym biegu a automat zmieni na większy bieg z czego większość "życia" jeździ na mniejszych obrotach. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-03-22 15:17:45 No i tak to własnie z reguły jest z wyciąganiem starych tematów...... |