MotoNews.pl

Stabilizatory

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakiej firmy polecacie stabilizatory,gdyż moje trzeba wymienić,na jakie?

Jeśli zawieszenie nie jest obniżone lub usztywnione, to włóż stabilizatory takie same, jak były, czyli od BMW.

a jakie ktyterium przyjełeś(na jakiej podstawie)do decyzji o tym że uszkodzone masz stabilizatory
w którym modelu

konkretnie chodzi o łączniki stabilizatorów,tak powiedziano mi w dobrym serwisie..To bmw 520 24v m50 Chodzi cudownie V maks niecałe 230 :F

Ostatnio wymieniałem łączniki stabilizatora (długie) założyłem FEBI i jak na razie jestem zadowolony. kosztowało mnie to 130 zł z wymianą. Początkowo sam chciałem to wymienić ale niestety nie mogłem odkręcić górnych śrub. W servisie skończyło się na cięciu Boschem. Umiejscowienie górnego mocowania jest fatalne. a bliskość przewodów hamulcowych wcale sprawy nie ułatwia.

jak dla mnie firma jest bez znaczenia łącznik jest tak zrobiony że każdy go dobrze wykona
ja kupowałem po 30zł i jest git
a na naszych dziurach to one i tak długo nie wytzrymują

Cytat:
2005-03-10 22:45:26, michał16v pisze:
jak dla mnie firma jest bez znaczenia łącznik jest tak zrobiony że każdy go dobrze wykona

mylisz się,bo lipne łączniki polecą znacznie szybciej

Cytat:
jak dla mnie firma jest bez znaczenia

Jak chcesz mieć spokój na dłuższy czas to kup łączniki Lemfordera albo TRW, troche kosztuja ale warto. Bywało że te najtańsze wytrzymywały trzy miesiące.