| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-05-17 09:50:28 Jeżeli zapala się lampka to masz łatwe zadanie. Gorzej gdyby opisywane zjawisko działo się z nieznanej przyczyny (skoro lampka się zapala to znaczy że komp wykrywa gdzieś błąd)
POdstawową rzeczą jaką się w takiej sytuacji robi to sprawdzenie kodów błędu. Zrobisz to przy pomocy spinacza biurowego i oczu. poszukaj na forum. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-05-17 09:54:35 poczytaj tu: Kody |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-05-17 12:22:15 Czesc KOPER
Odczytanie tych bledow za pomoca spinacza to naprawde zaden problem... ale jak Ci sie nie uda, albo dalej bedziesz mial jakies obawy to w sobote lub niedziele poczytamy je razem |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-05-17 12:43:24 Jak COŚ się wtyka do dziury a tymbardziej do dwóch to trzeba bardzo uważać |
KOPER Espero 1,5 LPG Warszawa | 2005-05-17 12:54:50 Dzięki chłopaki za dobre rady - szczególnie dot. wsadzania w dziury !!!
Dicer - to się wstrzymam z "czytaniem" do weekendu! Do zobaczenia! |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-05-17 23:43:40 Ale tam sie nie da źle podłączyć...
Gdy patrzysz na kostkę to masz dwa rzędy pinów Jednak tylko w trzech pinach masz styki łączysz dwa styki leżące obok siebie w poziomie. Tylko jedna taka para istnieje. Kostka wygląda mniej więcej tak (być może narysowałem do góry nogami): ooooxx ooooox o - puste miejsce w kostce, x - miejsce ze stykiem w kostce łączysz zworką te dwa skrajne styki w górnym rzędzie po prawej (zaznaczone pogrubieniem). Nie powinien wylecieć bezpiecznik... Jeśli tak podłączyłeś, to być może masz zwarcie gdzieś już za kompem. Po włożeniu zworki wentylator włącza się na wysokie obroty, być może to on ma zwarcie - komp próbuje go włączyć i dlatego wywala bezpiecznik... Dodam jeszcze, że ustawienia zapłonu dokonuje się po włożeniu zworki, więc tym bardziej nie powinno wywalać Ci bezpiecznika. |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-05-18 08:15:40 Na poczatek looknij te watki:
Gdzie jest silnik krokowy w 1.5 Silniczek krokowy - dbajcie o jego czystosc Silnik krokowy - gdzie jest, jak wyczyścić? bo to jest prawdopodobnie przyczyna gasniecia... [ wiadomość edytowana przez: Dicer dnia 2005-05-18 08:23:24 ] |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-05-18 08:39:46 A może to silniczek krokowy?
Tu masz kilka wątków: Obroty silnika parskanie na jałowym biegu Dziwne objawy gaśnie wrzucając na jałowy nierówna praca silnika Silnik krokowy - gdzie jest, jak wyczyścić? pływające obroty... No a tutaj jest chyba najlepiej opisane
Silniczek krokowy - dbajcie o jego czystosc |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-05-18 08:42:25 qwa, to ja pół godziny szukałem i ładnie linkowałem, a Ty Dicer mnie uoprzedziłeś?
O nie ładnie
A tak na marginesie, Dominik, gdzie Ty się podziewałeś tak długo? |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-05-18 08:50:46
Najpierw bylem na malym urlopie a po powrocie mialem straszny zapier... w robocie |