PAROWNIK - REGENERACJA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM
mam nowy mixer dobre kable i dobre swiece plyn w chlodnicy na MAX a mimo to autko chodzi na gazie srednio tzn jak jest zimne to gasnie na wolnych jak dlugo postoje w korku zaczyna go "telepac" na wolnych albo gasnie jest wolniejszy i gorzej sie zbiera i wiecej pali niz pod koniec ubieglych wakacji
czy moze to byc wina parownika?? czy regeneracja pomoze, na czym wogule polega ta regeneracja i ile moze kosztowac,
instalacje mam stara nie wiem jakiej firmy bo nie mam papierow od gazu

Witam!

Reduktor wytrzymuje zazwyczaj 100tys, pod warunkiem że przełączasz na gaz jak silnik się nagrzeje. Na początek radze wylać z reduktora syf, w tym celu rozgrzej silnik, a następnie wykręć korek który znajduje się na samym dole reduktora (silnik ma być zgaszony). Druga sprawa to filterek od gazu, powinno się go wymieniać co 30tys, ja przejechałem 60tys i nie było źle, ale po rozkręceniu z filterka wysypało się mnóstwo syfu. Następnie polecam wyregulować instalacje u dobrego gazownika, jeśli to nie pomoże to regeneruj parownik. Wczoraj zamówiłem sobie membrany do swojego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57659595 regeneracje przeprowadze sam, bo jest to bardzo proste. Tu koleś opisuje jak to robił: http://www.arbiter.pl/galeria/lovato-regeneracja . Gazownicy chcą za to 180zł. Pamiętaj też o filtrze powietrza, dziś wymieniłem i auto zrobiło sie znowu dynamiczne.

Pozdrawiam
Michał

na benzynie tez ostatnio mi gasnie na wolnych obrotach, czy to moze miec zwiazek z gasnieciem tez na gazie?? (filtry paliwa powietrza i gazu sa nowe)

na benzynie tez ostatnio mi gasnie na wolnych obrotach, czy to moze miec zwiazek z gasnieciem tez na gazie?? (filtry paliwa powietrza i gazu sa nowe)

Nie znam się ma fordowskich silnikach, ale jeśli gaśnie na wolnych obrotach to może silniczek krokowy jest brudny albo uszkodzony, albo przewody wysokiego napięcia lub świece.

Postaraj sie wyregulowac wolne obroty na benzynie a nastepnie zrob to samo z gazem zmniejszajac lub zwiekszajac dawke gazu regulatorkiem na reduktorze.