"skórzany dach"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukałem,szukałem i nie znalazłem.
chcę nakleić na dach swojego DF.a skaj skóropodobny aby wyglądał jak cabrio z rozłożonym dachem.
i tu mam pytanie na jaki klej to przykleić jakie są plusy i minusy takiej operacji,czy dać skaj zwykły-taki cieńki czy podklejony jakąś gąbką,zrobić dwa,trzy szwy w poprzek dachu czy gładki?

WIELKIE POZDRO

hm. Chyba seru miał coś takiego w swoim 131. Gąbki tam być nie moze bo ona wchłania wode jak gąbka

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

minusy sa takie, ze moze ci zle przykleic, jest prawdopodobienstwo zastosowania nieodpowiedniego materialu i mnostwo innych minusow, ktore zaslaniaja plusa, ktorym jest ew. ladnie wygladajacy samochod. moim zdaniem kase przeznaczona na skajowy dach lepiej przepic wraz z jakas dupa, ktora nie odmawia.

Pominąwszy już wszystko inne to takie auto się upiornie nagrzewa jak nie stoi w cieniu. Starzy mieli Forda z czymś takim i trzeba go było zostawiać z otwartymi oknami, bo się nie dawalo wsiąść do środka.

Nigdy więcej skórzanego dachu

Może te fotki Cię zniechęcą (stan zastany po zerwaniu skóry z dachu) :

Lepiej pomalować pewnym sposobem dach i usyskać efekt faktury skóry na dachu

o k........
dzięki kolo. dzięki tym fotkom już wybiłem to sobie z głowy.
a miał być taki amerykancki
a pozatym dlaczego to taksie stało lakier sie odparzył może zastosować inny lakier/farbe

seru a jaki to ten specjalny sposób

Dach wyglądał tak dlatego, że w takiej skórce prędzej czy później zrobi się dziura. Przez dziurę dostanie się woda i dramat gotowy.

Przed zerwaniem wyglądało to tak:

A tak skalp :

Generalnie wygląd OK ale pewnie przez pierwszy rok może 2. Później ruda zaczyna konsumować dach (różnice temperatur, woda i inne sprzyjające warunki)

Pozwolę sobie nie zgodzić sie z Twoją wypowiedzią - w Taunusie moich starych taki dach wytrzymał lat kilkanaście bez skłonności do odklejania się i bez rdzewienia dachu. Mam podejrzenia, że ten Twój albo był źle przyklejony od początku, albo ktoś komuś usiłował oderwać i dlatego pas z brzegu nie przylegał.