MotoNews.pl

Nie pali na wszystkie cylindry

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc mam pytanko czasami mi autko nie chce zapalic bardzo dlugo musze go krecic i jak juz wreszcie zapali to pracuje na niewszystkie cylindry i go dusi strzela itd. ale z kolei innym razem zapali jak by nic mu nie bylo, o co w tym wszystkim chodzi????

kable WN mam nowe a swiece maja okolo roku,
pozdrawiam

sprawdz sobie stan swiec i ewentualnie zmniejsz szczeline na swiecy o 0,1 dziesiata

Mi czsami wogóle nie chciał palić. Wymieniłem przewody i dalej to samo. POza tym nierówno pracował na wolnych obrotach na LPG. Później przestał mi palić na jeden cylinder więc gazownicy powiedzieli ze to pewnie cewka bo świece sprawdzili. Pojechałem do serwisu, gościu sprawdził cewkę i była ok. Wymienił świece i jak do tej pory pali bez problemu. Przy okazji mi powiedział że przewody i świece powinno się wymieniać razem, ponieważ jeśli jeden z tych elementów jest uszkodzony to może uszkodzić drugi.

P.S. Na gazie dalej nie trzyma wolnych obrotów, ale wydaje mi sie że to wina instalacji.

Na 100% trzeba wymienic przewody i swiece. Miałem to samo z tym że na trasie w końcu szlak trafił przewody i musiałem wracać do domu z predkością 30 km/h. Po wymianie świec i przewodów działa jak powinien.

Cytat:
2005-03-14 12:42:12, pawelo pisze:
czesc mam pytanko czasami mi autko nie chce zapalic bardzo dlugo musze go krecic i jak juz wreszcie zapali to pracuje na niewszystkie cylindry i go dusi strzela itd. ale z kolei innym razem zapali jak by nic mu nie bylo, o co w tym wszystkim chodzi???? kable WN mam nowe a swiece maja okolo roku, pozdrawiam

mam to samo.Idzie sie przyzwyczaic Rok temu w zime palil na dotyk a w tym rokq tak samo jak u Ciebie.. Mam dwa w miare nowe kable a dwa org z niemec jakbyl sprowadzony tj 8lat