Koła ??+++++++++++++++

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powiedzcie mi czy koła u was lekko sie obracają czy maja jakis opor
u mnie nie da sie zakrecic kolem tak by sie krecilo da sie krecic jedna reka ale nie bedzie sie dalej krecic co w y na to

Sprawdź czy Ci hamulce odbijają, a może masz za mocno dokręcone śruby na piastach

koło powinno sie swobodnie obracać

Mowisz o przednich czy tylnych??
Bo przednie to nie beda sie same krecily - skrzynie biegow napedzasz itd.

Cytat:
2005-03-14 22:58:03, Seba pisze:
Mowisz o przednich czy tylnych??

od tego trzeba zacząć

Nie wiem jak tylne (nie sprawdzałem) ale przednie kółeczka u mnie również się nie kręcą luzem jak nimi rozkręcić.....ale to chyba norma - przecięż nawet na biegu jałowym są sprzęgnięte z wałkiem sprzęgłowym w skrzyni biegów i to go hamuje ......tak tylko sobie dumam a jak nie mam racji to mnie poprawiać
Z tyłu to wydaje mi się, że powinny luźno same się trochę kręcić .

Cytat:
2005-03-15 14:17:56, Andrew pisze:
Nie wiem jak tylne (nie sprawdzałem) ale przednie kółeczka u mnie również się nie kręcą luzem jak nimi rozkręcić.....ale to chyba norma - przecięż nawet na biegu jałowym są sprzęgnięte z wałkiem sprzęgłowym w skrzyni biegów i to go hamuje ......tak tylko sobie dumam a jak nie mam racji to mnie poprawiać Z tyłu to wydaje mi się, że powinny luźno same się trochę kręcić .

Dobrze prawisz, z tyłu powinno się zakręcić. Z przodu jest za dużo wg mnie oporów aby się luźno koło kręciło, układ różnicowy itd...

Cytat:
2005-03-15 14:17:56, Andrew pisze:
Nie wiem jak tylne (nie sprawdzałem) ale przednie kółeczka u mnie również się nie kręcą luzem jak nimi rozkręcić.....ale to chyba norma - przecięż nawet na biegu jałowym są sprzęgnięte z wałkiem sprzęgłowym w skrzyni biegów i to go hamuje ......tak tylko sobie dumam a jak nie mam racji to mnie poprawiać Z tyłu to wydaje mi się, że powinny luźno same się trochę kręcić .

Dobrze prawisz, z tyłu powinno się zakręcić. Z przodu jest za dużo wg mnie oporów aby się luźno koło kręciło, układ różnicowy itd...