Światło kluczyka (code)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeśli ktoś wie co się mogło stać to proszę o odpisanie.Jężdzę alfa 145 i wszystko było w porządku do południa po kilku godzinach wsiadłem do auta i nie chce odpalić ,bez przerwy świeci śię kontrolka kluczyka z napisem code.Co robić żeby to cholerstwo zgasło?

wg mnie jakies klopoty z imobilajzerem...

Tak sobie myślałem tylko jak to ominąć czy naprawić na miejscu żeby zapaliło auto.

hmm trzeba odlaczyc Immobilajzer... nie wiem jak to sie robi... ewentualnie jak masz lpg 2nd generacji to przelacz na gaz i ci odpali...

ja rowniez nie mam pojecia, moze ktorys bezpiecznik odpowiada za imobiliajzer? sprawdzw instrukcji obslugi jesli posiadasz. Jesli tak sie nie da to jedynym rozwiazaniem jest laweta i serwis...

No i się nie dało rozwiązanie to była laweta i serwis alfy.
Podłaczyli do komputera ,wyjęli centralkę coś jeszcze z przewodami kombinowali no i razem wyszło 300 zetów.Ale i tak że nie musiałem całkowicie rozkodowywac imobilajzera bo to by było drożej nie mówiąc już o wymianie całej centralki i kluczy.

Bezpiecznikiem code w alfie nie ominiesz. pozostaje tryb odpalenia awaryjnego, instrukcja do ręki, do drugiej karta z kodem i jazda.