Zmiana sinika i konsekfencje !?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam was bardzo serdecznie mam kolejny problem dostałem silnik lecz nie był od odpalany przez 3lata i tez nie był opłacany ? I teraz jak bym go zainstalował do swojego samochodu to nie bede płacil jakiś kar ? bo wkoncu nie był opłacany przez 3 lata ? Czy tylko przegląd i juz ?
dzięki z góry za pomoc

opłaca sie silnik czy samochód?? jedynie co moze byc to oplata skarbowa - ale silnik jest wart mniej niz 1000 zl - wiec niepowinno byc oplat. swieza umowa - pozniej skarbowka po pieczatke - pozniej na przegladzie zmiana numerów - zmiana dowodu. niewiem jak z nowymi dowodami jest. ale ty kupujesz CZĘŚĆ a nie auto.

No silnik jest od 126p

Zobacz czy ten silnik np nie zardzewiał i nie stanął, pokręć walem

Pat_kdb ma rację!
A ja dodam, że dowód kosztuje jakieś 70zł, no i przegląd chyba terzba zrobić od razu

no oki gdy ktos zmienia silnik to traktowana jest jako częsc a co gdy ktoś zmienia karoserie?? jeśli nie było płacone oc i ktoś chce zarejestrować tą bude to co płaci jakąś kare??

[ wiadomość edytowana przez: -maly- dnia 2005-03-25 11:06:13 ]

mowilem Ci bomblu ze nic nie bedziesz placil, tylko jedziesz do uzedu po pieczatke i na stacje diagnostyczna zeby wypisali Ci papir ze masz inny silnik a pozniej do wydzialu komunikacji po nowy dowod( w ktorym i tak juz nie ma numerow silnika) a OC placi sie za samochod a nie za silnik. A pozatym chyba i tak narazie nie masz auta, wiec jak je juz bedziesz mial to poprostu wkladasz silnik, w skarbowce cos napomkniesz ze jest inny silnik, ale juz byl, jedziesz na stacje wystawia Ci papier i ogien do wydzialu po dowodzik

-maly- z karoseria to juz jest inna sprawa to juz nie jest jak z silnikiem-częsc to jest poprostu inne auto zniemiasz blachare zmieniasz auto a co do oplat to zdaje mi sie ze poprostu zaczynasz od nowa placic skladki oc, jedziesz na przeglad, jezeli z papierami jest wszystko ok (nie wyrejestrowany/wyzlomowany)