| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-03-29 22:35:14 No właśnie stało się to dzisiaj ... Auto mam od października 2004. Dzisiaj korzystając z chwili wolnego czasu i ładnej pogody postanowiłem coś pogrzebać przy samochodzie. Zauważyłem że pedał od gazy trochę "piszczy" postanowiłem więc go przesmarować, a do tego pomyślałem że posmaruję również tę dźwigienkę od gazu przy gaźniku, a tu patrzę że linka od ssania (chyba) była tak dziadowsko ułożona że przyciskała tę dźwigienkę od gazu! Zrobiłem test. W aucie na pedał gazu docisnąłem do oporu skrzyneczką z narzędziami i okazało się że ta dźwigienka przy gaźniku zatrzymywała się na lince od ssania... Ułożyłem więc ją z dala od tej dźwigni i wówczas po naciśnięciu pedału gazu dźwigienka powędrowała o 1/3 dalej , no i na pedale gazu dało się odczuć większe pole manewru . Zrobiłem sobie przejażdżkę a tu auto idzie jak nie moje... Zyskałem chyba 1/3 mocy pod butem : . I tak oto zrobiłem sobie super tuning
Wcześniej chyba tylko raz się zastanawiałem dlaczego tak powoli auto wchodzi mi na 5-6 tys obrotów... [ wiadomość edytowana przez: Wampun dnia 2005-03-29 22:37:21 ] |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-03-30 14:22:04 odzyskales pare kucykow ![]() |
Marek-B HF MEMBER hyundai pony 1.5 GLS Łochów mazowieckie | 2005-03-30 21:40:13 A jakbyś tak jeszcze dziurę pod pedałem gazu zrobił.............. ![]() ![]() ![]() |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-03-30 23:26:18 OT |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-03-31 00:37:17 To jeszcze nic. Ja dzis podnioslem moc mojego Poniacza o 12KM siedzac przy komputerze.
Zylem w przeswiadczeniu, ze w Pony byl tylko jeden rodzaj silnika 1,3 o mocy 59KM. Jednakze wczoraj sciagnalem program Autodata 2004 i okazalo sie ze montowali 2 silniki 1,3 jeden o mocy 71KM w tych starszych wersjach (czyli mojej) i drugi wlasnie o mocy 59KM w tych nowszych wersjach Poniacza z odmienionymi swiatlami itp. Ogolnie te rozne dane maja podobne i nie moglem dojsc ktora wersja to ta moja, ale ostatecznie przekonalo mnie to ze w tej mocniejszej wersji nie ma lacza diagnostycznego do komputera (i ja go nie mam), a w tej slabszej wersji juz jest to lacze. Powiem Wam, ze jutro jak zejde na parking to bede na niego patrzyl jakbym go wlasnie odebral z warsztatu po tuningu. Eh jestem teraz taki dumny z niego. Tylko wyjasnilo sie czemu zlopie tak to paliwo...
Eee cos tu jest nie tak. W katalogu czesci Intercars tez sa 2 modele 1,3 tylko ze ten mocniejszy ma 67KM a nie 71. Juz nie wiem co jest prawda, ale jednak przychylalbym sie bardziej do 67KM niz 71. [ wiadomość edytowana przez: Kolargol dnia 2005-04-01 14:31:43 ] |