Gaz do mercedesa 190

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jaka instalacja gazowa do mercedesa 190 2.O , czy te roczniki dobrze chodzą na gazie , jaki najlepiej założyć

pozdrawiam

Jak chcialem sobie kupic wlasnie W201 to sie dowiedzialem ze MB+LPG nie jest najlepszym na swiecie polaczeniem, niemniej jednak da sie i wiele osob ma. Lepszej niz II gen nie zalozysz bo nie bedzie dzialac. Najwazniejsze jest zeby ktos to dobrze zrobil a wtedy bedzie hulac az milo

Odezwij sie do Cromy - on napewno Ci dokladnie wytlumaczy.. a najlepiej to pojedz do niego do Jastrzebiej zeby ci zalozyl LPG i bedziesz mial swiety spokoj.

pozdrawiam

Miałem Mesia 123 z silnikiem 2.3E. Silnik taki jak w pierwszych W201 i W124. Jnstalację miałem Elpigaz. Po założeniu zaczęła strzelać, ale wymiana kabli WN na nowe (Champion) pomogła. Jedyne co zmieniłem to mikser. Orginalnie założyli mi taki ze zwężeniem do 33 mm. Auto na gazie jak i na benzynce było mułowate. Po zmianie na mikser 48 mm odzyskałem utraconą moc. Mikser kupiłem na "www.miksery.pl" montowany do środka filtra powietrza (nie podnosi filtra) orginalne 45mm poprosiłem o przetoczenie do 48 mm, co zrobili gratis

Nie zakładałem takiego "dzwonka" montowanego w środku miksera. Nie miałem żadnych problemów z pracą silnika na wolnych obrotach, i wkręcał się aż miło.

Warto założyć klapę bezpieczeństwa bo może pęknąć dolna część rozdzielacza benzyny ( jest gumowa) wtrysk k-jetronic

Pozdrawiam