Blenda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy możecie mi doradzić jak zamontować blende w e34, myślałem o kleju do szyb? ikko@o2.pl

A możesz wyjaśnić co to jest blenda ? Bo nie wiem o co Ci chodzi

to taka listwa na tylnej szybie"spoiler"
jest tu

[ wiadomość edytowana przez: VANOS dnia 2005-03-19 22:36:55 ]

A gdzie dostałeś takie cudeńko i w jakiej cenie bo ja choruję na ten "bajer" już dłuższy czas

fajna co ? na gliwickiej giełdzie nie jest to org. schnitzer trzeba ją troszkę popodszlifowywać i bedzie git. ta na fotce to też rzemioslo.70zł+lakiernik. tylko wciąż niewiem jak ją zamocować

fajna co ? na gliwickiej giełdzie nie jest to org. schnitzer trzeba ją troszkę popodszlifowywać i bedzie git. ta na fotce to też rzemioslo.70zł+lakiernik. tylko wciąż niewiem jak ją zamocować

Ja się na tym nie znam, ale dla mnie to jest lotka lub daszek
A blenda to to jest ten element odblaskowy między tylnymi lampami na który przychodzi tablica rejestracyjna. Ale widziałem na allegro jak niektórzy to nazywają blendą .

Druga rzecz to to, że ta loteczka z fotki to jest tak tandetna, że szok. Ani dopasowana, a nic - więcej nie pisze bo sie właściciel autka obrazi. Ten element ma byc tak zamontowany na szybie żeby sie zlewał z dachem i bokami, żeby wogóle nie było widać, że to jest doczepione. Podobnie jak tutaj:
Przykład choć także nie jest idealnie, ale w porównaniu z tym poprzednim zdjęciem to miodzio.

Szczerze powiedziawszy niewiem na co to kleić, ale miałem taka lotke przyklejoną na czarnym kleju do szyb w Polonezie i nie polecam bo jak ją demontowałem to nieźle się namęczyłem z usunięciem tego kleju

buczer ma rację blenda to blenda. jeśli chcecie zobaczyć poprawnie zamontowana tą listwę zerknijcie TU
pozdrawiam

ok. jest fajna i ładnie zamocowana ale jak??

Mój ojeciec jak sobie takie coś montował w Xsarze to kupił za 60zł lotke na giełdzie pojechał do lakiernika, on ją doszlifował, dopasował, wyszpachlował, zapodkładował, pomalował i przyklejił do szyby na klej do spojlerów Sikkensa. Mój ojciec dał mu 70zł i wszyscy byli zadowoleni. Więc proponuje ci podjechać do Zabrza od strony Sośnicy - w strone Stadionu Górnika Zabrze i jak przejedziesz przez wiadukt w strone ulicy Roosvelta to za samym wiaduktem jest KIA COLOR i tam ci to zrobią No chyba, ze już masz pomalowane to ZONK. Bo ten kelj to sam kosztuje chyba z 50zł, a ty potrzebujesz tylko troche. Ale zawsze możesz to przykleić na klej do szyb.

i tak chyba zrobie mam już przygotowaną do założenia przez lakiernika tylko mam się zdecydować czym ma mi ją zamocować a ten klej do spoilerów może być przeźroczysty to by było fajnie bo od wewnątrz wszystko widać i podejrzewam żą też bardziej elastyczny. thanks

No problem. Klej jest przezroczysty Przynajmniej ten mój był.

hmmmm u mnie w sklepiku hehehe z bajerami takie coś 50 zł a czym to sie klei to nie wiem sam bede miał ten sam problem pozdro