| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-03-12 15:42:52 Witam wszystkich jak w temacie wlasnie wrocilem.Posiadam kierownice do samarki sztuk 2 i jedna do klasyka.Biale klosze kierunkow ze 3 czy 4 komplety. Kurde zmeczony jestem troszke ale kraj masowy jest.Co chwila jakis milicjant z powiedzeniem "daj dwudziestku " Na granicy w obie strony celnikowi cos w paszport trzeba wlozyc a po drodze jeszcze jakims innym koltunom np. za postawienie pieczatki .Jak nie dasz to "nazat".Kurde korupcja na kazdym kroku.Na stacji gazu kupilem 10kg cukru.Goscio ktory mi nalewal gaz zapytal sie : chchesz cukru kupic ? Ja zapytalem a gdzie masz a on "w maszynu".Otworzyl opla a tam ze 200 kg Normalnie paranoja co tam sie dzieje.Olej Lotos tanszy sporo niz u nas Kupilem filtr paliwa z Filtronu taniej o 1/3 niz u nas.No i zakupilem korektor hamowania i w koncu dam nowke i bedzie spokoj .Aha i najwazniejsze jest mozliwosc zamowic amorki bilsteina do samarki w cenie okolo 150-200zl sztuka.Gosc nie byl pewien co do ceny bo mowi ze u nich kazdy ruskie kupuje ale jest mozliwosc zalatwic.Nowki oczywiscie.Ja bede najprawdopodobniej zamawial wiec jak mi sie to uda i rzeczywiscie tak bedzie to moze cos sie przywiezie ;] .Dobrze ze z kumplem pojechalem ktory zna tam rozne metody bo bym na same lapowki wydal majatek.A tak troszke poszlo ale i tak spoko.No nic lece spac bo ledwo zyje.Ja mi sie cos jeszcze przypomni to napisze pozniej.Pozdrawiam wszystkich |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-03-12 23:14:28 No pospalem troszke teraz mala przerwa i czas na piwko Kurde męczacy trochę jest taki wyjazd biorąc pod uwage warunki w nocy.U nas sypalo ale droga byla w miare.Tam natomiast przejechalem 35km po takiej drodze ze jeszcze czegos takiego nie widzialem.Tak ogromne zaspy ze 3 autobusy i kilka sanochodow w polowie tej drogi staly cala noc.Ja jakos przejechalem samarka nad ranem ale tez przygody byly.Pchalismy 2 razy ukrainskiego passata na letnich kapciach.Raz wbil sie z rozpedu w zaspe az go obrocilo calkowice i ja 2 razy juz prawie gotowy bylem .Generalnie zawalista sprawa w samarze jest jej dosyc wysoki przeswit i oponki zimowe.Gdybym jechal czyms nizszym tobym sie pewnie zawiesil i koniec jazdy.Ale byly momenty ze po przebiciu sie przez duza zaspe byl np problem z wlozeniem 3 (tyle sniegu gdziestam sie nabilo ) Ale ciesze sie generalnie bo mialem ciekawa zimowa szkole. W powrotna strone polski celnik szukal dziury w calym - odpinal boczki w dzwiach i swiecil czy nic tam nie ma , srubokretem po nadkolach grzebal, pod fotele i kanape zagladal, pod konsole przednia, w komore silnika tez szukal ;] |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2005-03-12 23:48:51
Może coś trzeba wypędzić? |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-03-12 23:49:43 Nie wiem jak Jasiu, ale ja np. użyam cukru w celach spożywczo-konsumcyjnych ![]() |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-03-13 00:00:12 eee,no co Wy,nie słyszeliscie,ze tam polski cukier mozna taniej kupić niz u nas?
podobno ok. złotówki na kilogramie taniej-nie wiem ile w tym prawdy-Jasiu podaj cenę,to porównamy |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-03-13 00:06:58 Co do pochodzenia to kumpel ktory robil za mojego przewodnika tam mowi ze smialo to mozna kupowac bo czesto sie trafia nasz cukier tanszy wlasnie okolo 1zl W sklepie tam mozna tez kupic cukier ale jest czesto taki szary.A ten jest wlasnie elegancki bialutki i juz sprawdzony przez znajomych.A czy bedzie do konsumpcji to nie wiem bo moj tata robi przepyszne wino jeszcze z receptury mojej ŚP babci |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-03-13 00:24:43 Zapakowany byl w foliowe torebki ale podobno pakowany w normalne tez sie zdarza.Kumpel mi powiedzial ze jest to nasz cukier z nadwyzek ktory jest dotowany i sprzedawany taniej ![]() |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-03-13 00:41:58 jestes pewien, ze to cukier, he?
a jak zaczniesz popadac w euforie ?
prawde mowiac, troche balbym sie u nich cokolwiek jesc, pic i lac do auta.... |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-03-13 01:05:33 Hm co do euforii to na pewno nie popadne w nia bo ma postac krysztalkow a nie proszku a wiec nie srodek od euforii .Co do innych rzeczy to zalalem do pelna beznynki bezolowiowej i gaziku.Gazik maja niewiele tanszy niz u nas ale benzynka znacznie.A co do picia to wlasnie sacze piwko z litrowej plastikowej butelki (prawie 8% alk ) Czuje sie moc ju w smaku a jeszzce bardziej w glowce A kosztowalo chyba z 1zl lub cos kolo tego |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-03-13 01:30:46
hehehe, moj staruszek ja automatyzowal
a skad Jasiu ja zna? tez wiem cos niecos o cukrze.... A ten marketowy wcale nie jest zly - to czesto normalny cukiero odobrych parametrach z ostatniej kampanii - tyle, ze marketom sprzedaja go... banki
a skad banki maja cukier? A za dlugi. Dyzma sie klania ![]() |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-03-19 09:47:09 zapomniał chudzielec napisac ze własnie pojechał do kraju RAD esh ze tez moje małe jest chore tez bymn z nimi pobujał ![]() |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-03-19 09:52:29
moze nastepnym razem niezapomni, bede chyba czegos potrzebowal, a tam by to napewno taniej kupil. |