| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-28 09:56:50 Panowie ponieważ jak to kiedyś jeden z klubowiczów mnie skomentował:
"Jesteś najbardziej narwanym facetem jakiego znam" (nie pwoeim kto to powiedział sam sie pewnie domyśli jak zobaczy ten post W kazdym badz razie poniewaz ostatnio moje siedzenia przednie sie rozlatuja i skrzypia zastnaiwalme sie czy sobie nei kupic sportowych... szybko sie wyleczylem jak zobaczylem ceny, ale do rzeczy... chodzi mi o to czy mozliwe jest dopasowanie siedzen przednich i kanapy tylnej z innego samochodu ? chodzi mi tu glownie o Astre II Sport bo z tego samochodu sa najladniejsze siedzenia i w dodatku lekko kubełkowe. Fotele kubełkowe na allegro Sa bardzo ladne i nie zniszczone i zastanawiam sie o co spytac wlasciciela i jak je mozna zamontowac w espero? czy wogle taki montaz jest mozliwy a wracaac do moich pomyslow to hmm szyberdach czarna perla kolor nadwozia Zestaw NX Hitmann przedluzenie maski zrobienie grilla power rura od Grabowskiego dwa tlumiki sportowe wysoki spojler przedni zaiweszenie obnizenie przodu zmiana spojlera przedniego i to wszystko w tym roku ufff |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-05-28 22:26:25 proponuje jeszcze dodać:
NItro Turbo Skrzydła Żyroskop I mamy pierszu na świecie statek do podruży międzyplanetarnych Lubie ładne przeróbki ale niesądzisz że troche już cie fantazja ponosi.????????????? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-05-28 22:30:09 Czemu. Przednie siedzenia to bardzo dobry pomysł. Sprawdź możliwość dopasowania także ze straej Vectry Ale "power rure" sobie odpuść... |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-29 00:35:32
nie skomentuje, cociaz moglbym byc uzczypliwy i nie mily.. ale sie powstrzymam.... oczekiwalem normalnej odpowiedzi na ten temat .. ale coz... wiem ze przednie fotele wejda, ale boje si e o kanape jest o 10 cm ciensza od serii espero zmienam siedzonak bo moje sie rozlatuja i nie bede mogl ich psrzedac jak sie kompletnie rozleca, czysta matematyka. Co do power rury to uwazam ze to fajan sprawa i jestem do niej przkeonany.. tylko zrobie sobie miejsce na ten dolot stozkowy.. a mianowcie grill z ktorym ukryje stozek. a tak swoja droga to ciekawe co czyni z samochdou dresowóz, to jak on wyglada czy jego kierowca? czekam na odpowiedz... z niecierpliwoscia.... |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-29 01:36:54 musze sprawdzic mocowania tych foteli, przednich bo obje sie ze z tylna kanapa beda rzeczywiscie problemy i to spore problemy w kazdym badz razie bede kombinowal |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-05-29 01:39:52 taj jak napisałem - oddaj tył do tapicera i jush |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-29 15:22:18 Tomek a jak zalozyc przednie bez bolu? jbiorac po uwage ze ma sie do fotela wszystko to znaczy szyny itp itd? jsli nei beda pasowac do tych otworow ktore sa to jak je zamonotwac ?
wyjasnij mi plizz |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2003-05-30 00:14:23 Biorąc pod uwage "nowatorstwo" opla to powinny pasować praktycznie od wszystkich opli wywodzących sie z kadeta. Zresztą z tego co wiem to nawet na świecie zostało ustalonych kilka standartów mocowania takich elementów jak fotele, kierownice czy felgi (dlatego do bmw 3xx E30 nie pasują fotele ze starego "rekina" a pasują z golfa itp) A jak by się zdażyło, że rozstaw szyn jest nie taki to radze poszukać prowadnic-przelotek produkowanych do kubełków - napewno są dobrze zrobione i wytrzymają eksploatacje. |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-30 18:10:25 no niestety Panowie od astry nie wstaei chocbym sie...
chodzi o mocowania koszt dostosowania takich foteli i tkaich mocowan przekracza dwukrotnie ceen tych foteli ale teraz szukam sportowych siedzeń |
pszczoua ESPERO 1.5 16v LPG Przasnysz | 2003-05-30 18:18:08 sprawdz oferte BIMARCO sa fajne wedlug mnie w stosunku do ceny |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-30 18:22:53 Panowie czy takie wejda do espero, sa sportowe wiec raczej uniwerslane przez to, nei sa dedykowane do zadnego samochodu...
mam nadzieje ze jak podam link to mi ktos ich nie zgarnie bo jak raz rozmaiwalem z tym facetem to potem po mnie ktos dzwonil do niego z espero dzis mi o tym powiedzial... ale dobra mowi sie trudno: http://allegro.pl/show_item.php?item=13604160 wasza opoinia ? |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2003-05-30 22:45:37 Według mnie akurat te egzemplarze to nienajlepszy pomysł - po pierwsze będziesz musiał i tak kupic prowadnice na rozstaw oplowski (bo fotele były w r19) po drugie (nie widać tego na zdjęciu) te fotele mają po bokach wajchy do kładzenia oparcia na kierownice bo są do dwudrzwiowego samochodu a w espero składane fotele będą wyglądały bardzo wiejsko. Pozatym do kubłów musiałbyś mieć 4punktowe pasy - a to oznacza kasacje tylnych siedzeń (bo szelki ida od tylnej pułki). Pozatym, żeby utrzymać stylistyke przydała by sie od razu chociaz sumboliczna klatka i sportowa kierownica (z normalną kierownicą nie wsiądziesz do kubła bo będzie za mało miejsca na przełozenie nóg). Według mnie poszukaj lepiej dobrych regulowanych elektrycznie foteli z wectry - wejdą bez przerabiania i bardziej będą pasowały do stylu i przeznaczenia espero - stylowej limuzyny z dobrym wyposarzeniem a nie sportowego jeździdełka. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-05-31 00:05:06 montaż foteli od astry 1 ! GSI .....wygląda następująco....
wyjmujesz stary fotel..... zakładasz fotel od astry.... te same mocowania ....co tu przerabiać? fotele w golfach....mają tylko jedną prowadnice......druga jest ....podłoga (golf 1) |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2003-06-01 12:52:56 ktos powiedzial ze nie mozna przerobic espero metoda chalupnicza....z tym sie nie zgodze..sam wszystko zrobilem na podworku |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-06-02 08:49:24 no i jak na razie projekt upadł.. za drogie jest dostosowanie innych foteli i nie daje pelnej gwarancju bezpieczenstwa, porusyzlem niebo i ziemie i jak na razie nic...
jelsi chodzi o sportowe kubelki to przyhcylam sie do opinii SpeedR'a ze najwpierw trzeba wnich usisasc i osoadiz czy sa wygodne czy nie wiec lepiej kupic nowe niz uzywane |