Kolejny szalony pomysł waszego Admina :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie ponieważ jak to kiedyś jeden z klubowiczów mnie skomentował:
"Jesteś najbardziej narwanym facetem jakiego znam"
(nie pwoeim kto to powiedział sam sie pewnie domyśli jak zobaczy ten post )

W kazdym badz razie poniewaz ostatnio moje siedzenia przednie sie rozlatuja i skrzypia zastnaiwalme sie czy sobie nei kupic sportowych... szybko sie wyleczylem jak zobaczylem ceny, ale do rzeczy...

chodzi mi o to czy mozliwe jest dopasowanie siedzen przednich i kanapy tylnej z innego samochodu ?

chodzi mi tu glownie o Astre II Sport bo z tego samochodu sa najladniejsze siedzenia i w dodatku lekko kubełkowe.

Fotele kubełkowe na allegro

Sa bardzo ladne i nie zniszczone i zastanawiam sie o co spytac wlasciciela i jak je mozna zamontowac w espero?
czy wogle taki montaz jest mozliwy

a wracaac do moich pomyslow to hmm
szyberdach
czarna perla kolor nadwozia
Zestaw NX Hitmann
przedluzenie maski
zrobienie grilla
power rura od Grabowskiego
dwa tlumiki sportowe
wysoki spojler przedni
zaiweszenie
obnizenie przodu
zmiana spojlera przedniego

i to wszystko w tym roku ufff

proponuje jeszcze dodać:

NItro
Turbo
Skrzydła
Żyroskop

I mamy pierszu na świecie statek do podruży międzyplanetarnych

Lubie ładne przeróbki ale niesądzisz że troche już cie fantazja ponosi.?????????????

Czemu. Przednie siedzenia to bardzo dobry pomysł. Sprawdź możliwość dopasowania także ze straej Vectry

Ale "power rure" sobie odpuść...

i wbudujac wszystkie te dodatki otrzymamy piękny dresowóz

Fotele pasują z Astry GSI bez żadnych przeróbek - wyjmujesz stare wkładasz nowe - nie są może super wygodne...(twarde jak płyta chodnikowa) ale za to pięknie trzymają na boki.....

ja uważam że to co mam w espero w zupełności mi wystarcza......a mam inne fotele niż esperaki żerańskie (dokładnie takie jak wer. niemiecka...tyle że bez welurku....)

Pozdrawiam!!!
sprawdzony na hamowni CHMS....
i dalej najszybszy TOMEK!

[ wiadomość edytowana przez: Tomek-Mydlowski dnia 2003-05-29 00:04:12 ]

Cytat:
proponuje jeszcze dodać:

NItro
Turbo
Skrzydła
Żyroskop

Lubie ładne przeróbki ale niesądzisz że troche już cie fantazja ponosi.?????????????

Cytat:

nie skomentuje, cociaz moglbym byc uzczypliwy i nie mily.. ale sie powstrzymam....

oczekiwalem normalnej odpowiedzi na ten temat .. ale coz...
wiem ze przednie fotele wejda, ale boje si e o kanape jest o 10 cm ciensza od serii espero

zmienam siedzonak bo moje sie rozlatuja i nie bede mogl ich psrzedac jak sie kompletnie rozleca, czysta matematyka.
Co do power rury to uwazam ze to fajan sprawa i jestem do niej przkeonany.. tylko zrobie sobie miejsce na ten dolot stozkowy.. a mianowcie grill z ktorym ukryje stozek.

a tak swoja droga to ciekawe co czyni z samochdou dresowóz, to jak on wyglada czy jego kierowca?
czekam na odpowiedz... z niecierpliwoscia....

nie nie..lasombra to nie tak..nikt nie chce ci dokopac osmieszyc czy tez wyszydzic..ale tutaj pasuje okreslenie 'przerost formy nad trescia..' espero to espero..mozna z niego zrobic rakiete..ale nie za male pieniadze i nie metodami chalupniczymi...mowiles ze ojciec ma ci odpalic vectre ..to czekaj chlopie cierpliwie i odkladaj na paliwo) i dbaj tylko o to zeby stan techniczny esperaczka byl jak u tomka bo ja mysle ze swoim 1.5 bym cie objechal..i nie dlatego ze twoj jest gorszy..ale z tymi spoilerkami zaczyna byc przyciezki hehe

Cytat:
2003-05-29 00:35:32, Lasombra pisze:
Cytat:
proponuje jeszcze dodać:

NItro
Turbo
Skrzydła
Żyroskop

Cytat:

nie skomentuje, cociaz moglbym byc uzczypliwy i nie mily.. ale sie powstrzymam....

ciach.......

a co tu komentować????? nie widziałeś "złośnika" - " "

niekiedy czytając Twoje posty mam wrażenie że każdą odpowiedź rozumiesz jako atak na swoją osobe.......wyluzuj

Cytat:

oczekiwalem normalnej odpowiedzi na ten temat .. ale coz...

ciach

a czy moja jest nienormalna
węgierskiego to ja jeszcze nie umiem ....ale kto wie co będzie za jakiś czas

Cytat:
wiem ze przednie fotele wejda, ale boje si e o kanape jest o 10 cm ciensza od serii espero

zmienam siedzonak bo moje sie rozlatuja i nie bede mogl ich psrzedac jak sie kompletnie rozleca, czysta matematyka.

odnośnie przednich foteli - naprawde warto poszukać używek z Calibry / astry GSI - tu nie ma problemu z mocowaniem czy pasowaniem - fotel mechanicznie jest dokładnie taki sam jak starszy typ w espero (z pokrętłem)

tyłu radze nie zmieniać - bo tego to już nie dopasujesz...... jeżeli wszystko ma wyglądać ładnie to lepiej dać wszystkie fotele (i boczki) tapicerowi aby obszył je jakimś ładnym welurkiem......

[/quote]

Cytat:
Co do power rury to uwazam ze to fajan sprawa i jestem do niej przkeonany.. tylko zrobie sobie miejsce na ten dolot stozkowy.. a mianowcie grill z ktorym ukryje stozek.

a ktoś Ci broni
ja moge powiedzieć z własnego doświadczenia zepower rura czy stożek daje tylko...a może i aż tyle .....że silnik zasysa razem z powietrzem wiecej śmieci - i szybciej polecą Ci pierścionki......

Cytat:
a tak swoja droga to ciekawe co czyni z samochdou dresowóz, to jak on wyglada czy jego kierowca?

czekam na odpowiedz... z niecierpliwoscia....

każdy ma swoje pojęcie dresowozu
Jak dla mnie dresowóz to samochód wart x zł .....z bajerami i przeróbkami za 4 x zł........

Za rozsądne max uważam Esperaka Lega...który naprawde bardzo mi się podoba .....ale to moim zdaniem jest MAX

Dresowóz czyni też nie przemyślane i niedobrane malowanie niektórych elementów.....za dużo spojlerów......płytka CD na lusterku pokrowce rally na pasy - oczywiście czerwone
świecące dysze spryskiwaczy.....czy wydech tak głośny....że autko najpierw słychać.....potem widać...

.....przykłady można mnożyć w nieskończonośc....

ale powtarzam to tylko moja opinia

kierowca tem ma wiele do "gadania" jeżeli świeci sie bardziej niż lakier na samochodzie.... z włosów ścieka mu substancja żelo-podobna...... a jego ramiona zdobią piękne 3 lub 4 pasy

musze sprawdzic mocowania tych foteli, przednich bo obje sie ze z tylna kanapa beda rzeczywiscie problemy i to spore problemy ech... no coz swiat nie jest idealny

w kazdym badz razie bede kombinowal zobacze co z tego wyjdzie... hmm ale co to bedzie za samochod dzie przd ma czarne fotele z ladnego materialu a tyl to morksa tkanicnaprzyslonieta czarna koszulka.. feee

taj jak napisałem - oddaj tył do tapicera i jush

Tomek a jak zalozyc przednie bez bolu? jbiorac po uwage ze ma sie do fotela wszystko to znaczy szyny itp itd? jsli nei beda pasowac do tych otworow ktore sa to jak je zamonotwac ?

wyjasnij mi plizz

Biorąc pod uwage "nowatorstwo" opla to powinny pasować praktycznie od wszystkich opli wywodzących sie z kadeta. Zresztą z tego co wiem to nawet na świecie zostało ustalonych kilka standartów mocowania takich elementów jak fotele, kierownice czy felgi (dlatego do bmw 3xx E30 nie pasują fotele ze starego "rekina" a pasują z golfa itp) A jak by się zdażyło, że rozstaw szyn jest nie taki to radze poszukać prowadnic-przelotek produkowanych do kubełków - napewno są dobrze zrobione i wytrzymają eksploatacje.

no niestety Panowie od astry nie wstaei chocbym sie...
chodzi o mocowania koszt dostosowania takich foteli i tkaich mocowan przekracza dwukrotnie ceen tych foteli

ale teraz szukam sportowych siedzeń

sprawdz oferte BIMARCO sa fajne wedlug mnie w stosunku do ceny

Panowie czy takie wejda do espero, sa sportowe wiec raczej uniwerslane przez to, nei sa dedykowane do zadnego samochodu...
mam nadzieje ze jak podam link to mi ktos ich nie zgarnie bo jak raz rozmaiwalem z tym facetem to potem po mnie ktos dzwonil do niego z espero dzis mi o tym powiedzial...

ale dobra mowi sie trudno:
http://allegro.pl/show_item.php?item=13604160
wasza opoinia ?

Według mnie akurat te egzemplarze to nienajlepszy pomysł - po pierwsze będziesz musiał i tak kupic prowadnice na rozstaw oplowski (bo fotele były w r19) po drugie (nie widać tego na zdjęciu) te fotele mają po bokach wajchy do kładzenia oparcia na kierownice bo są do dwudrzwiowego samochodu a w espero składane fotele będą wyglądały bardzo wiejsko. Pozatym do kubłów musiałbyś mieć 4punktowe pasy - a to oznacza kasacje tylnych siedzeń (bo szelki ida od tylnej pułki). Pozatym, żeby utrzymać stylistyke przydała by sie od razu chociaz sumboliczna klatka i sportowa kierownica (z normalną kierownicą nie wsiądziesz do kubła bo będzie za mało miejsca na przełozenie nóg). Według mnie poszukaj lepiej dobrych regulowanych elektrycznie foteli z wectry - wejdą bez przerabiania i bardziej będą pasowały do stylu i przeznaczenia espero - stylowej limuzyny z dobrym wyposarzeniem a nie sportowego jeździdełka.

montaż foteli od astry 1 ! GSI .....wygląda następująco....
wyjmujesz stary fotel.....
zakładasz fotel od astry.... te same mocowania ....co tu przerabiać?

fotele w golfach....mają tylko jedną prowadnice......druga jest ....podłoga (golf 1)

ktos powiedzial ze nie mozna przerobic espero metoda chalupnicza....z tym sie nie zgodze..sam wszystko zrobilem na podworku

no i jak na razie projekt upadł.. za drogie jest dostosowanie innych foteli i nie daje pelnej gwarancju bezpieczenstwa, porusyzlem niebo i ziemie i jak na razie nic...

jelsi chodzi o sportowe kubelki to przyhcylam sie do opinii SpeedR'a ze najwpierw trzeba wnich usisasc i osoadiz czy sa wygodne czy nie

wiec lepiej kupic nowe niz uzywane