| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stasio łada samara wrocław, zawiercie | 2004-01-02 15:10:52 Ja mam takie pytanie jak zmiekczyć troche zawieszenie w Ładzie Samarze bo ja juz tak jeżdzić nie moge. w srodku wszystko sie trzesie. |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-01-02 15:45:04 To chyba pierwszy raz zadane pytanie na tym forum... Nie wiem jak w samarkach ale w klasykach fabryczne zawieszenie jest koszmarnie miekkie. Przyznaje ze mnie tez denerwuje to ze kazdy wyboj czuje na tylku i ogolne wrazenie z takiej jazdy jest niesympatyczne.
A moze poprzedni wlasciciel cos przekombinowal z zawieszeniem u Ciebie? |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-01-02 15:52:46 A może nie jest za twarde tylko zużyte? Jak są luzy, wybite tuleje i niesprawne amortyzatory to moze być wrażenie , że jest zbyt twardo. To taka diagnoza na odległość, chociaż poparta pewnym doświadczeniem. Teraz u mnie jest trochę twardziej niż w serii, ale nic się ponad miarę nie trzęsie. Co dosyć względne bo w porównaniu do jakiegoś mercedesa na pneumatycznym zawieszeniu to w ładzie jest pewnie trzęsionka nieziemska... |
Dragu Łada Samara Stalowa Wola | 2004-01-02 16:19:56 Ja przypuszczam że to będą amortyzatory. jak kupiłem moją samarkę tylne wogóle nie pracowały i miałem wrażenie że jadę wozem drabiniastym. wymieniłem i jest ok choć jak dla mnie za miękko. napisz jak się zachowuje w zakrętach, a najlepiej weź ją rozbujaj rękami (góra <-->dół) i jak ją puścisz a dalej sobie podskoczy raz czy dwa razy na 100% będą to amory. looknij na sprężyny, może masz jakieś quasisportowe (zwoje będą gęstsze u dołu, no i napewno będą miały jakiś ładny kolorek). jak tak to chętnie bym się zamienił, bo dla mnie jest za miękko. |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2004-01-02 20:18:18 Ciekawe, a ja swoja troszke utwardzilem, woze co nieco w bagazniku i chlapaczami na poczatku skrobalem po ziemi |
Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2004-01-03 11:35:11 ...ja mam wszystko orygnalne w zawieszeniu i moja samarka tez jest dosyć twarda... nie miałem porównania z innymi ładami ale jest twardsza od skody favourit. a komfort jazdy na trasie jest bardzo dobry jak na auto tej klasy. w zakrętach tym autem się nie pojeździ no ale cóż...od tego mam Audi |
![]() AndrzejM ŁADZIARZ Citroen Xsara Picasso Dąbrowa Górnicza | 2004-01-03 13:06:19 Lewy:
Amorki są wymienione , nowe przy okazji ich wymiany zastanawiałem się nad demontażem klamer. Jeśli chodzi o wchodzenie w zakręty , jest dobrze. Zapomniałem wspomnieć o drążku łączacym amortyzatory. Stasio: Co to za amortyzatory do samary za 50 zł ? Wg moich danych najtańsze wkłady to 110-120 zł. |
Lewy_lowicz SYMPATYCZNY GOŚĆ Łowicz | 2004-01-03 14:19:51 W takim razie spróbuj jak będzie po zdjęciu.
|
stasio łada samara wrocław, zawiercie | 2004-01-04 00:34:27 AndrzejuM w skorpionie amorki są po 50 zł no chyba ze cos powaliłem [ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2005-01-12 12:07:57 ] |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-18 14:27:43 Odnawiam trochę wątek, bo nie wiem, czemu tak jest, a może ktoś ma jakąś poradę
Zarzuca mi tył, gdy wchodzę w zakręt 90st, albo jak robiłem pachołki na eko (Ci co byli widzieli) to rzucał mi się tył jak tylko mógł na boki. Dzisiaj też wyjeźdzam sobie, może trochę szybciej i lekko mnie zarzuciło. Myslałem, że to wina amorków, ale były sprawdzane i są ok. Więc cóż zrobić?
Oprócz wrzucenia 50kg kartofli do bagażnika - bo w tym przypuszczam powód - za lekki tył i nie dociska zbytnio. |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2005-03-18 17:21:37 może zawias robi się miekki... wcześniej miałem podobne efekty. odkąd usztywniłem nic takiego nie ma miejsca |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-18 17:36:20 Czyli sprężynki pozmieniam ![]() |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-03-18 20:36:32 mike albo opony slabe a co do zawieszenia moja samarka tez jest twarda i nie wyobrazam sobie jej miekkiej :/ |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-18 20:55:58 To akurat nie było a propos problemu z tym, czy jest twarda, czy nie, tylko po prostu zarzuca mnie
A oponki jeszcze zimówki dopiero prawie jedno sezonowe
A firmy takiej, jakiej ma poseł Dziewulski na swojej chevrolecie, albo corvecie, bo nie pamiętam
Myślę, że to jednak sprężyny, w czym mnie Góral utwierdził ![]() |