Czy do zderzaków trzeba specjalną farbę???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie, bo chciałem zderzaki w kolorze nadwozia pomalować, tylko nie wiem czy trzeba kupować jakiś specjalny rodzaj farby, czy po prostu kupić jakiś podkład do plaskitu a na to normalnym lakierem jak resztę auta? Wiecie coś na ten temat?

z tego co się orientuję to lakier do malowania plastiku ma więcej składników, m.in. uelastyczniacze itp. Sam podkład moze nie wystarczyć

Czyli jak chcę zderzak w kolorze nadwozia to muszę oddzielnie kupić lakier do nadwozia i oddzielnie lakier do plastiku, bo chcę całe auto malować???

Ja u siebie zderzaki malowałem specjalnym podkładem ale na to nor,alna farba i jak na razie po prawie 10 miesiącach wszystko się dobrze trzyma, nie ma opdrysków ani pęknięć

To jak już jestem przy temacie zderzaka to może mi ktoś powie przy okazji w jaki sposób przyczepia się nakładki na zderzak. Przykleja się, czy przykręca, czy jeszcze jakieś inne metody są?

Przykręcać jest ciężko bo trudno będzie wkręty "schować". Najlepiej to przykleić na klej do szyb samochodowych

Cytat:
2005-03-19 10:57:57, McGyver pisze:
To jak już jestem przy temacie zderzaka to może mi ktoś powie przy okazji w jaki sposób przyczepia się nakładki na zderzak. Przykleja się, czy przykręca, czy jeszcze jakieś inne metody są?

A to zależy jakie nakładki i gdzie...

zderzaki na 100% lakieruje się normalnym lakierem
stosuje sie tylko (po zmatowieniu) specjalny podkład
Być może różnia się tylko proborcje: BAZA: UTWARDZACZ...tego nie wiem

Myślę podobnie jak przedmówca ...

A tak poza tym ... to wstyd bo to McGyver i żeby nie wiedział takich rzeczy Hehehe Żarcik of course

Cytat:
A tak poza tym ... to wstyd bo to McGyver i żeby nie wiedział takich rzeczy Hehehe Żarcik of course

Hahahahaha Ale za to potrafię inne rzeczy zrobić Np helikopter z zapałek
A tak na serio to moje pierwsze auto dopiero więc się uczę cały czas :p

Cytat:
A to zależy jakie nakładki i gdzie...

Chodzi mi o obniżenie przedniego zderzaka, ale jeszcze nie kupiłem nakładki, narazie chcę się dowiedzieć co i jak i mniej więcej obliczyć koszty bo szykuję się do wielkiego remontu i tuningu autka.

a nie trzeba przypadkiem jeszcze dać szpachli natryskowej?? Bo przecież zdeżak jest chropowaty i wygładzić by się przydało.

Chyba ze się mylę??

Zderzaki można malować zwykłym lakierem samochodowym. Trzeba tylko dodac do niego środek polepszajacy elastyczność. Więcej dowiesz sie w jakiejkolwiek mieszalni lakierów samochodowych.

OK. Wielkie dzięki. Zamykam temat