Miejsce na kable w Omci B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć

Zamierzam się wziąść za przełożenie mojego ubogiego sprzętu grającego z drugiego samochodu do kochanej omci.
Chciałbym się dowiedzieć, któredy najlepiej prowadzić kable tak by ich nie brakło i co możecie mi doradzić z własnego doświadczenia. Muszę podłączyć kable od radia ( chinch ) do wzmacniacza no i + oraz - od akumulatora do wzmacniacza.

Dzięki za rady i smacznego jajka

czesc.

minus do wzmaka nie ciagnij przez cale auto bo nie ma potrzeby, podlacz gdzies do blachy w bagazniku. jest to rowniez + od strony alektrycznej. przewody sygnalowe chinch i do wzmaka pociagnij sobie prawa listwa podlogowo/progowa. odkrecasz ja i wkladasz. zeby pociagnac do radia trzeba zdjac schowek nad nogami pasazera, zeby skolei go odkrecic pare srob trzeba poszukac. i koniecznie dlugi srobokret musi byc. zdejmi tenplastik z ostrzezeniem o poduszce pasazera z boku bo tam tez sa sroby do schowka. przy odkrecaniu uwaga na poduszke pasazera. tam juz bedziesz mial dostep do radia "od tylu" zasilanie + - tutaj dokladnie nie wiem gdzie, trzeba obluukac samemu. u siebie wiem ze idzie od aku, a pozniej zaraz za silnikiem i gdzies wchodzi tylko gdzie?.. tylna kanape sciagasz pociagajac takie uchwyciki - i pod nia przeprowadzasz czesc przewodow i juz masz kuferek.

Dzięki Maciey

Już po śwętach więc moge zacząć się z tym męczyć. W razie problemów napisze na priv.

Pozdrówka
Gridley

Cytat:
2005-03-22 18:01:44, Gridley pisze:
Cześć Zamierzam się wziąść za przełożenie mojego ubogiego sprzętu grającego z drugiego samochodu do kochanej omci. Chciałbym się dowiedzieć, któredy najlepiej prowadzić kable tak by ich nie brakło i co możecie mi doradzić z własnego doświadczenia. Muszę podłączyć kable od radia ( chinch ) do wzmacniacza no i + oraz - od akumulatora do wzmacniacza. Dzięki za rady i smacznego jajka

Ja pociagnalem zasilanie do wzmacniaczy po prawej stronie (prog), sygnal srodkiem (przez konsole srodkowa) a kable glosnikowe po lewej stronie auta (prog).

Zasilanie do wzmacniaczy bezposrednio z akumulatora (zarowno +jak -). To samo rozwiazanie zastosowalem dla jednostki sterujacej. Kabelki oryginalnej instalacji w omedze sa niczym nitki... innymi slowy do dupy.

Ooops - cos mi sie strony popieprzyly. Pociagnalem zasilanie po lewej stronie (kierowcy), a glosniki po prawej.

A jest jakaś różnica którą stroną które ? chyba nie, ważne tylko aby je rozdzielić
ps.: dzięki bogu nie jestem na tyle maniakiem audio aby rozebrać pół samochodu pod instalację

Jest roznica - akumulator jest po stronie kierowcy, a nad nogami (pedalami) sa otwory, przez ktore mozna przeprowadzic kable do komory silnika.

Diro najwyższy czas
Przecież to ogromna przyjemność rozebrać pół omci Gorzej potem złożyć..

Teraz muszę dobrać jakieś głośniczki myśle ze 6 starczy. W razie problemów pytam dalej

Cytat:
2005-03-31 15:24:59, Gridley pisze:
Teraz muszę dobrać jakieś głośniczki myśle ze 6 starczy. W razie problemów pytam dalej

Z przodu montuj najlepszy odseparowany system 16+tweeter, na jaki mozesz sobie pozwolic. Tyl bym olal, ewentualnie montowal same kickbasy.