| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Gridley Omega MV6 Olesno | 2005-03-22 18:01:44 Cześć
Zamierzam się wziąść za przełożenie mojego ubogiego sprzętu grającego z drugiego samochodu do kochanej omci. Chciałbym się dowiedzieć, któredy najlepiej prowadzić kable tak by ich nie brakło i co możecie mi doradzić z własnego doświadczenia. Muszę podłączyć kable od radia ( chinch ) do wzmacniacza no i + oraz - od akumulatora do wzmacniacza. Dzięki za rady i smacznego jajka |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2005-03-28 21:11:12 czesc.
minus do wzmaka nie ciagnij przez cale auto bo nie ma potrzeby, podlacz gdzies do blachy w bagazniku. jest to rowniez + od strony alektrycznej. przewody sygnalowe chinch i do wzmaka pociagnij sobie prawa listwa podlogowo/progowa. odkrecasz ja i wkladasz. zeby pociagnac do radia trzeba zdjac schowek nad nogami pasazera, zeby skolei go odkrecic pare srob trzeba poszukac. i koniecznie dlugi srobokret musi byc. zdejmi tenplastik z ostrzezeniem o poduszce pasazera z boku bo tam tez sa sroby do schowka. przy odkrecaniu uwaga na poduszke pasazera. tam juz bedziesz mial dostep do radia "od tylu" zasilanie + - tutaj dokladnie nie wiem gdzie, trzeba obluukac samemu. u siebie wiem ze idzie od aku, a pozniej zaraz za silnikiem i gdzies wchodzi tylko gdzie?.. tylna kanape sciagasz pociagajac takie uchwyciki - i pod nia przeprowadzasz czesc przewodow i juz masz kuferek. |
Gridley Omega MV6 Olesno | 2005-03-29 14:54:28 Dzięki Maciey
Już po śwętach więc moge zacząć się z tym męczyć. W razie problemów napisze na priv. Pozdrówka Gridley |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2005-03-30 11:28:58
Ja pociagnalem zasilanie do wzmacniaczy po prawej stronie (prog), sygnal srodkiem (przez konsole srodkowa) a kable glosnikowe po lewej stronie auta (prog). Zasilanie do wzmacniaczy bezposrednio z akumulatora (zarowno +jak -). To samo rozwiazanie zastosowalem dla jednostki sterujacej. Kabelki oryginalnej instalacji w omedze sa niczym nitki... innymi slowy do dupy. |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2005-03-30 21:51:51 Ooops - cos mi sie strony popieprzyly. Pociagnalem zasilanie po lewej stronie (kierowcy), a glosniki po prawej. |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-03-31 06:50:01 A jest jakaś różnica którą stroną które ? chyba nie, ważne tylko aby je rozdzielić
ps.: dzięki bogu nie jestem na tyle maniakiem audio aby rozebrać pół samochodu pod instalację |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2005-03-31 09:44:46 Jest roznica - akumulator jest po stronie kierowcy, a nad nogami (pedalami) sa otwory, przez ktore mozna przeprowadzic kable do komory silnika. |
Gridley Omega MV6 Olesno | 2005-03-31 15:24:59 Diro najwyższy czas
Przecież to ogromna przyjemność rozebrać pół omci Gorzej potem złożyć..
Teraz muszę dobrać jakieś głośniczki myśle ze 6 starczy. W razie problemów pytam dalej |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2005-03-31 16:53:49
Z przodu montuj najlepszy odseparowany system 16+tweeter, na jaki mozesz sobie pozwolic. Tyl bym olal, ewentualnie montowal same kickbasy. |