MotoNews.pl

Jaka Cyfrówka??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Przymierzam się do kupna aparatu cyfrowego cenowo tak do 1000zł.
Czy możecie cos polecić??
Jestem zainteresowany Minolta Z10 czy ma ktos i użutkiuje i może napisać coś o tym aparacie??
Pozdrowionka

Cytat:
2005-03-20 13:31:15, antonio pisze:
Witam Przymierzam się do kupna aparatu cyfrowego cenowo tak do 1000zł. Czy możecie cos polecić?? Jestem zainteresowany Minolta Z10 czy ma ktos i użutkiuje i może napisać coś o tym aparacie?? Pozdrowionka

Ja tylko od siebie mogę powiedzieć, że jak już chcesz Minoltę Z10 to o wiele lepiej Fuji S5000 (używaną kupisz za 1000, mogę nawet Ci sprzedać) a jak dołożysz trochę to Fiji S5500, albo Minolta Z2, albo Kodak 6490 (w tej kolejności).
No chyba, że w ogóle nie zależy Ci na zoom x 10 to wtedy jest wiele innych ciekawych aparatów.
Ja mam Fiji s5000 i jest ok (ma swoje wady, ale póki co nie mam kaski na coś lepszego), a fotografią trochę się interesuję.

Pozdr

przemyśl to czy wykorzystasz zoom 8-10 razy, czy może wolisz wcisnąć aparat do kieszeni i zabrać go wszędzie, mieć fotki z każdej impry bez konieczności noszenia na szyi torby z aparatem, wtedy doradze ci jaki model wybrać bo niestety zawsze coś za coś, abu kompaktowy rozmiar, abu duże zbliżenia

No Hans teraz to dałeś mi do myślenia !!!!

Najpierw zastanow sie co chcesz fotografowac a pozniej zajrzyj TU

sorki ale to ważne, sprzedaje na codzień ludziom aparaty i zawsze staram sie im dobrze doradzić, a podstawa to "zrozumieć potrzeby klienta"