MotoNews.pl

Kolejna łada w rodzinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzis siostra razem ze swoim chlopakiem kupila lade 2105, ma ona 20 lat , przyznam ze jak w nia wsiadlem to sie dziwnie jechalo, inaczej jak w 2107 ktora jezdze. Niestety jak wsiadlo wiecej osob to nie wytrzymalo mocowanie drazka panharda i sie oderwal , i chyba naderwal przewod hamulcowy i zerwal mocowanie korektora hamowania, plyn zaczal wyciekac a hamulec sie konczyl, na szczescie po drodze byla stacja i sie dolalem plynu i dalej jazda. Mocowanie bylo skorodowane wiec 100 km jechalosmy bez drazka i z zaladowanym bagaznikiem ok 60 kg betonem(to byl system poprzedniego wlascicela na snieg ), 60l butla i czesciami, a na pokladzie byly 3 osoby, zakrety byly najgorsze(most sie przesunol w lewo, ze az sie opony ocieraly o nadkola) ale jakos dojechalismy. Teraz czeka ich troche roboty zeby przywrocic jak do stanu bezpiecznej uzytecznosci, jednak troche mnei martwia hamulce bo jest jakby efekt absu w pedale, mam nadzieje ze to przez ten uszkodzony tyl.

[ wiadomość edytowana przez: Pablox dnia 2005-03-20 21:12:21 ]

haaaaaaaahahahaaa o stary ja jeździłem sam bez drążka i miałem pełne gacie a co dopiero przy pełnym obciążeniu
A nie masz tak ze na zakrętach wał szlifuje o coś? bo ja mam

Cytat:
A nie masz tak ze na zakrętach wał szlifuje o coś? bo ja mam

Nie wal nei szlifował tylko opony szliwowaly a wal mial taki moment przy ruszaniu, ze obijal ale tylko przy pewnych obrotach potem nic nei czuc, ale jazda to byla niepwena i to bardzo. Nie mozna bylo zrobic ostrzejszego ruchu bo juz by sie nei wyprowadzilo przy 80 byl strach jechac na nowej drodze

Pablox - zarąbiście - coś tak czulem w kościach,ze wrócicie z tą ładą

To, ze jest jaky befekt ABS w hamulcach to najwidoczniej tarcze sa juz na wykończeniu.

Troche popracujesz nad nią i będzie jak nówera

Cytat:
ma ona 20 lat

Siostra czy Łada

no lada. Dalej pisze, ze w nia wsiadl... przeciez nie wsiadlby w siostre

Adaś aktualnie nic mnie juz nie zaskoczy...

No w siostre to raczej bym nie wsiadł tak jak mowi adas , a to lada ma 20 lat i nie ma oryginalnej tapicery na podlodze tylko jakis wiesniak wrzucil jakas wykladzine i dywany oczywiscie bez wyciszen.

[ wiadomość edytowana przez: Pablox dnia 2005-03-21 13:21:41 ]

a tak dla scislisci: ile lat ma siostra ?

chyba jest cos kolo mojego wieku

Cytat:
2005-03-21 14:06:31, adasco pisze:
a tak dla scislisci: ile lat ma siostra ?

Moja siostra to rocznik 81

No czyli rok ode mnie mlodsza

Cytat:
2005-03-21 18:08:31, Pablox pisze:
Moja siostra to rocznik 81

Czyli najlepszy rocznik

Ja widzę że koledzy bardziej siostrą zainteresowani, a przecież Ładzia też już pełnoletnia. No dobra czekamy na siostrę z Ładzią na jakimś splocie.

Pablox,ile was kosztowalo to "cudo"?