(126p) mały filmik nowej pierdziawki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
załozyłem sobie nowy wydech ( a raczej kolektor wydechowy)

Na filmiku słychać ten miodny dźwięk

Jechałem tak :
I do 40km/h
II do70km/h
III do 100km/h

dzwięk naprawdę powala - zarówno stare babcie jak i alarmy

film

Proszę nie pisać że słabo ciągnie ten silnik, bo to ciągle wersja soft

No to skoncz go wreszciw i zapodaj wtedy filmik, zeby mozna bylo cos konkretnego powiedziec.

no fajny!, od razu mogłeś skierować kamere w pole albo opuścić ją w dół, i tak nic nie widać

masz problem ze zmiana biegow?

Cytat:
2005-04-27 06:56:18, Zuraw pisze:
No to skoncz go wreszciw i zapodaj wtedy filmik, zeby mozna bylo cos konkretnego powiedziec.

Masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego ?

Tu raczej chodzi o dźwięk wydechu - w sumie mogłem dać
wyłacznie audio.
EOT

Wojtas: skrzynia i sprzęgło już dawno prosi się o wymiane

no raczej zadna rewelacja ale jak cie cieszy to to najwazniejsze

Film nie oddaje realnego dzwieku tego wydechu. Breda pachonia jest cichsza

no chodzi miodnie daj foty tego tlumiczka ale fakt faktem sprzeglo to juz plywa okrutnie

Cytat:
2005-04-27 14:31:06, Krzyh00 pisze:
... tlumiczka...

Cytat:
2005-04-27 15:14:36, maskekk pisze:

ok..przelociku

moim zdaniem to nie bedzie jechalo. nawet pusty wydech na duzej puszce i w srodku rura fi 50mm ponawiercana jest zbyt pusty i nie ma dolu jak nalezy. no ale jak chcesz straszyc staruszki albo stracic sluch jak ja to pozdrawiam!

Cytat:
2005-04-27 18:46:59, wojtas7 pisze:
moim zdaniem to nie bedzie jechalo. nawet pusty wydech na duzej puszce i w srodku rura fi 50mm ponawiercana jest zbyt pusty i nie ma dolu jak nalezy. no ale jak chcesz straszyc staruszki albo stracic sluch jak ja to pozdrawiam!

generalnie czuje (subiektywnie) że dół może jest taki sobie, ale góra jakby lepsza.

Poza tym ten wydech jeździł w malcu winiara - po obejżenie części jakie ten maluch miał uważam że ten wydech był zrobiony nie tylko po to aby straszyć ludzi

sprobuj go troche zatkac np przez wlozenie na koncu druciakow-zmywakow ze 3 sztuki i uniemozliwienie wypadniecie np przez zrobienie dziurek i puszczenie jakiejs cienkiej dlugiej sruby albo tak jak mial Kobzacz patent ze splaszczeniem koncowki (zakladane tez). Wtedy mozesz w nocy do domu przynajmniej wrocic, a calkiem mozliwe ze czesciowo przytkane bedzie lepiej jezdzil. sprawdzone empirycznie

Cytat:
2005-04-27 19:04:40, wojtas7 pisze:
sprobuj go troche zatkac np przez wlozenie na koncu druciakow-zmywakow ze 3 sztuki i uniemozliwienie wypadniecie np przez zrobienie dziurek i puszczenie jakiejs cienkiej dlugiej sruby albo tak jak mial Kobzacz patent ze splaszczeniem koncowki (zakladane tez). Wtedy mozesz w nocy do domu przynajmniej wrocic, a calkiem mozliwe ze czesciowo przytkane bedzie lepiej jezdzil. sprawdzone empirycznie

już coś takiego robiłem - generalnie troche poprawia dół, ale za bardzo nie miałem czasu tego dopracować - chodziło głownie o wyciyszenie - później pokombinuje się coś lepszego

Ale z tego co zauważyłem, to jeśli dociągnąłeś do stówki na trójce, to było 18 sekund do setki, więc ten malacz nie taki do końca seryjny
Pozdro

co Ty masz pomodowane z obudową termostatu?

Obudowa jak moja tooki.
Zostawiasz oblachowanie cylindrów zeby powietrze dobrze było kierowane .. reszte odcinasz......

A co do wydechu to mam cos podobnego tylk ozrobione dawno temu gdy miałem rozrusznik na linke.

Pojawił sie problem bo mam elektrycznego teraz i lipa bo nie wejdzie teraz do półosi ma 2 cm ale za to zachacza o rozrusznik trzeba bedzie inaczej pospawac.......

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2005-04-27 22:16:20 ]

ja tam se z kumplem ostatnio cos takiego zmontowalem:

filmik

na bazie tlumika od ela

Cytat:
2005-04-27 21:34:29, Wujek-Kajtek pisze:
Ale z tego co zauważyłem, to jeśli dociągnąłeś do stówki na trójce, to było 18 sekund do setki, więc ten malacz nie taki do końca seryjny Pozdro

No bo on ma tam troche podlubane. wieszx turbinka magnetyzery odparownik...