Skrzynia automat w e32 nie ciagnie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki maly problem z automatem:/ nie ciagnie na biegach do przodu,a na wstecznym jest ok.Olej wymieniony wiec to nie to.Jakies domysly??

wymiana skrzyni lub jej remont

Kumpel niestety miał kiedyś to samo no i skończylo sie remontem i wymianą srzęgła. Koszt z robocizną ok 1600zł - rok temu, teraz może być taniej bo części więcej.

Jak padała to wymien sobie na manuala taniej wyjdzie

a jakie przerobki trza wykonac zeby wsadzic manuala??

Skrzynia biegów ok 500zł, sprzęgło, pedały, robocizna, lewarek - bóg wie czy wał będzie pasować i ani się nie obejrzysz i będziesz miał takie same lub większe koszta co z naprawą automata, a jak go już naprawisz to masz spokój na kolejne 200-300 tyś km, a manuala kupisz urzywanego i też w każdej chwili znów się może zepsuć.

kompletnie nie opłacalne. stosując ręczną skrzynie biegów zamiast automata powinienes jeszcze zmienić cały tylny dyfer ,bo jest inne przełożenie, do tego pedalaż, sprzęglo i chydraulika sprzęgła. ja mam tak przerobione i nie polecam. do ideału brakuje mi jeszcze wymiany zegarów( pokazuje dziwne biegi na wyświetlaczu) i podobno cały komputer, bo widzi wiecznie błąd skrzyni. "getriebe program". a jak widzi błędy to nie zmienisz nawet języka, a o teście zegarów zapomnij. wiem,że to drobnostki ,ale denerwują.

w moim E34 tez mialem taki problem i sam to naprawilem bez zadnych wydatkow, nie wiem jak to wyglada w E32, ale pod pokrywa sil są linki gazu ktore ide do skrzyni, mozna je regulowac, moja byla zbyt slabo naciagnieta i to byla przyczyna ze wogle nie miala odejscia becia, jak na naciagnolem to jak burza szla a przy wymianie oleju w skrzyni nie zapomnij o wymianie filtra w skrzyni,

To sie dołacze jeszcze raz
1000zł przekładka do E30 manuala kosztuje całosciowo wiec chyba bez tragedi szczególnie jak za naprawe skrzyni wyjdzie np 3500zł

Mibhhel po pierwsze e 30 ma sie do e32 jak taczka do karety, wiec przekladka w e32 bedzie napewno drozsza, a po drugie remont skrzyni napewno nie bedzie kosztowal 3000 zl czesci do tego jest juz masa , a pozatym pytalem taksowkarza ktoremu robiono remont skrzyni automata i nie ma tragedii ok 1200 zl ... pozatym przekladka to nie fabryka zawsze cos bedzie nie tak .. to nie jest to samo tylko same problemy pozniej wychodza wiadomo polak potrafi ale zaden przyzwoity europejczyk by tego nie robil, bo auto z automatem jest przyustosowane do skrzynia automatycznej, a i jeszcze jedno automatem jedzi sie 1000 razy lepiej niz manualem zwlaszcza kobietom.

Cytat:
a i jeszcze jedno automatem jedzi sie 1000 razy lepiej niz manualem zwlaszcza kobietom.

Kobietą jestes? Żarcik
Jezdzenie automatem ma plusy ale ma tez minusy przypuszczam ze w przypadku E32 ma wiecej plusów.. kwestia indywidalna nie do dyskusji..
Cytat:
a poza tym pytalem taksowkarza ktoremu robiono remont skrzyni automata i nie ma tragedii ok 1200 zl ...

A mój kumpel robił remont silnika z 2000..bla bla bla tak gadac to my sobie mozemy a łyzka na to niemozliwe.. Moze twojemu taksówkarzowi wymieniali jakies pierdółki kilka tarczek i juz ja osobiscie znam przykłady gdzie remont skrzyni kosztował kilka tysiecy ale spox nich Ci bedzie
Cytat:
czesci do tego jest juz masa

Nie wiem jaka mase masz na mysli.. i nie wiem czy widziałes kiedys skrzynie elementy składowe i ceny tychze... ale to tez zostawmy sam napisałes ze polak potrafi..
Cytat:
przyzwoity europejczyk by tego nie robil, bo auto z automatem jest przyustosowane do skrzynia automatycznej

Owszem zgadzam sie z Tobą ale zacznijmy zarabiac jak przyzwoici europejczycy to i tak zaczniemy życ. Ale przestancie sie juz porównywac bo przyzwoity europejczyk bez wykształcenia zarabia 1000E z wykształeceniem od 3000 do 7000E i w zwyz!!! Dodam ze ceny sa takie jak w polsce! NIe pisz o przyzwoitości , europejczykach, zasadnosci etc
Nie powinno sie poprawiac tego co fabryczne tez jestem tego zdania ale jesli nas nie stac.. ale fakt jak sie jezdzi E32 to napewno Cie stac W koncu to całkiem dopasione europejskie auto

Pozdrawiam

Cytat:
Nie powinno sie poprawiac tego co fabryczne tez jestem tego zdania ale jesli nas nie stac...NIe pisz o przyzwoitości , europejczykach, zasadnosci etc

Tak jest!!! W naszym kraju ja też wolałbym dłubać dniami przy E32 i kombinować jak koń pod górę niż jeździć fabrycznym, krajowym kaszlakiem z oryginalnym częściami prosto z FSM. Powodzenia!

No i zmienił się temat na filozoficzno egzystencjaly
Cytat:
Tak jest!!! W naszym kraju ja też wolałbym dłubać dniami przy E32 i kombinować jak koń pod górę niż jeździć fabrycznym, krajowym kaszlakiem z oryginalnym częściami prosto z FSM. Powodzenia!

a co my tu robimy?
No i pytanie nadal bez odpowiedzi he he
Sorry nie mogłem się powstrzymać