Rezonans!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...przy lewym błotniku z przodu pod maska coś wpada mi w rezonans. Przy 2500 obrotów strasznie hałasuje. Powyżej i poniżej jest ok. Coś jakby maskownicca brzęczała. Ale to nie ona...

Na co stawiacie? Co sie mogło jeszcze poluzować?

[ wiadomość edytowana przez: martinezoo dnia 2005-03-21 14:29:09 ]

na postoju czy w czasie jazdy?
tam niewiele jest do poluzowania

może nawet sama maska na zawiasach dostała luzu. pogadaj z Gadiemusem, on coś wie na ten temat

ahhhh brzeczenie przy 2,500 obrotow... miodzio tez mam hihi u mnie brzeczy oslona wydechu - ta dokladnie pod silnikiem.... zagiela sie lekko i wpada wwibracje przy 2,500 i ni cholery nie moge jej tak nagiac zeby przestala...

ja stawiam na pret podpierajacy po otwarciu maske.W jednym koncu (od strony kierowcy) jest on zamocowany w przednim pasie taka gumka,u mnie gumka ta struchlala i pekla i to to bylo przyczyna tego rezonansu

...dzięki sprawdze dziś wasze sugestie. Przez ten rezonans nabawie się nerwicy

Sprawdź osłony wydechu pod silnikiem i jeśli masz katalizator to osłonę zamocowaną bezpośrednio na nim (nie tę pod podłogą tylko do obudowy kata) lubi się poluzować i brzęczeć właśnie przy tych obrotach.

Chyba ten rezonans to pokrywa od kolektora wydechowego. Jedna śruba się zapadła i brzęczy.... Musze to jeszcze przetestować. Wszystko wskazuje na to, bo dzwięk słychac dopiero przy rozgrzanym silniku...