Napiecie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
napiecie na aparat dochodzi jednym czarnym przewodem, czy to dobrze? i bardzo często ginie , od czego to może być uzalerznione? wpisujcie jakies pomysłu co by sprawdzić i jak

Dokładniej proszę...bo teraz ten Twój opis nii w 5 nii w 10

sorki ale mam juz dosyć tej awarii...........

więc tak w miejsce gdzie wychodza kable WN wchodzi kostka z 3 kabelkami ja mam zasilanie na jednym środkowym czy tak powinno byc czy zasilanie powinno być na 2 kablach?
a co do tego zasilania to właśnie to napięcie na tym kabelku ginie...

no ale jak sie juz pojawi to nie chce odpalić......

mialem taki sam problem wymienilem skrzynke bezpiecznikow i problem znikl

... a może poora kabelki wymienić ...... do aparatu ma dochodzic tylko jeden kaabelek ......

U mnie dochodzą 3 kabelki, napięcie jest na dwóch. Środkowy do napięcie główne. Nie wiem jak to jest dokładnie przy rozruchu, ale gdy silnik już przacował i odłączyłem skrajny ( ten z napięciem) to silnik pracował dalej, dopiero jak odłączyłem środkowy to zgasł.

Cytat:
2005-03-22 08:37:32, dkorek pisze:
U mnie dochodzą 3 kabelki, napięcie jest na dwóch. Środkowy do napięcie główne. Nie wiem jak to jest dokładnie przy rozruchu, ale gdy silnik już przacował i odłączyłem skrajny ( ten z napięciem) to silnik pracował dalej, dopiero jak odłączyłem środkowy to zgasł.

Hmm, a ja sadzilem, ze napiecie jest na srodkowym, a na dwoch skrajnych jest wyzwalanie cewek masa.

Cytat:
2005-03-22 08:44:57, toradek pisze:
Hmm, a ja sadzilem, ze napiecie jest na srodkowym, a na dwoch skrajnych jest wyzwalanie cewek masa.

no może coś pokręciłem, aż sprawdze dzisiaj, bo specem nie jestem w tych sprawach.

czyli napięcie na środkowym powinno być? to jak mi sie pojawi w obwodzie to właśnie tam jest ale nie chce zapalić........

ja coś wiem o napięciu .na pięciu napadło dziesięciu

Cytat:
2005-03-22 14:49:36, renifergt pisze:
ja coś wiem o napięciu .na pięciu napadło dziesięciu

zmieniłem skrzynke, i dalej nie chce odpalic nawet na krótko

Sprawdz CPS - czujnik polozenia walka rozradu.

sukces odpalił... ......... okazało sie że........................ wszystkie 4 świece padły, zadziwiające