Fiat na sezon letni;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przedstawiam panstwu moja wersje fiacika na sezon letnioponki 175/50-troszke nisko ale mi sie podoba-wiem wiem-wneka miedzy przednim kolem a blotnikiem jest spora-ale postaram sie ja zniwelowac z tylu doszly dystanse-2,5 cm na strone koncoweczka wydechu tez jakas bedzie
pozdrawiam i zycze milego ogladania

Mi się nie podoba - po prostu przód stoi za wysoko. Takie małe kółka, to tylko do mocno obniżonego zawieszenia. Poza tym inne felgi - z rantem i dużym odsadzeniem.

Druga sprawa - tylne boczne okna - jeśli już pomalowałeś środkowy słupek na czarno i przyciemniłeś tylne szyby, to wypadałoby jeszcze coś zrobić z chromowanym słupkiem trójkąta i ozdobną listwą pod szybą. Tak mnie się przynajmniej wydaje...

Jak na mój gust - kijowo z tymi kółeczkami od malczana. Ale co gust to gustibus. Gorzej jak to felgi zniosą - nie szkoda Ci ich? Poza tym na tak małych kołach i bardzo niskim profilu - zawieszenie opanowuje trzęsionka, wiem coś o tym z własnego doświadczenia. Swoje też oberwie zawieszenie i nadwozie - opony o "normalnym" profilu spełniają przecież też funkcję tłumienia mniejszych nierówności. Moja ocena za przygotowanie auta do sezonu letniego: 3, i to na szynach, tylko przez wzgląd na zadbane auto - bo tak dałbym dwóje bez namysłu. A pała za zaspawane klamki i brak zderzaków. Na brak klamek mogłbym nie spojrzeć - gdybyś mi przysiegnął, że z tyłu nie masz kanapy i nikt tam nie podróżuje. Zderzaki - w fiacie i tak mają tylko funkcję raczej czysto kosmetyczną, ale jako wyuczony lexista - nie mogę przystać na tak wyraźne łamanie prawa,

Bardzo mnie przykro, ale mnie się Twój Kant podoba tylko pod maską. Z zewnątrz tylko dokladka jest gut, reszty nie skomentuje najlepiej . Ale koła mi sie strasznie podobają - nie wiem co jest takiego w tych alu, że się ich tak trzymasz, po prostu to że są ALU? Ja zasadzam sobie 14-ki z Argi stalowe, bo uważam że będzie sie znacznie lepiej auto prezentowało jak je ladnie pomaluje. Generalnie to jak kiedyś bedzie mnie stać to chce założyć ATS CUP 15" i na tym oponki ~195-205. Bo 175/50R13 to ja mam w Maluchu... .
Ale to jest tylko moje skromne zdanie, ważne że tobie się Twoje auto podoba . Możesz spać spokojnie, jeśli bym coś z niego kradł to tylko osprzęt silnika .

Eee,spoko jest.Kółeczka za małe,felgi "nie kantowe",ale luzik.Ty się będziesz trząsł na dziurach Powiedz mi lepiej jak to robisz,że ten kizior w ogóle nie rdzewieje?
Ładnie wygląda z dystansami

Moim zdaniem totalna klapa.

Nie za bardzo mi sie to podoba, moze z bliska wyglada ładnie, a z daleka niezbyt. Wyglada jakby mial kułeczka od seja albo od malczaka.
Tablica rejestracyjna z tyłu moim zdaniem tam zupełnie nie pasuje. wyglada jakby wystawała spod pagaznika...

Nie za bardzo mi sie to podoba, moze z bliska wyglada ładnie, a z daleka niezbyt. Wyglada jakby mial kułeczka od seja albo od malczaka.
Tablica rejestracyjna z tyłu moim zdaniem tam zupełnie nie pasuje. wyglada jakby wystawała spod pagaznika...

powstrzymam się tym razem

hmmmmmmmm, jak wstawiasz niskoprofilowki to wstaw najpierw fele 15", jak usuwasz klamki to wszystkie, jak przyciemniasz szyby to wszystkie, rejestracja z tylu w hu..... miejscu, pas tylni niby gladzony ale nie do konca, bo nadal jest wneka miedzy lampami a i cholernie sie gryzie chrom i biale kierunki z tylu... Generalnie samochodzik wyglada jakys zaczal tjuninkowac ale w trakcie pracy odechciewalo ci sie, wyglada jak niedokonczony Ogolnie podoba mi sie: maska spojlerek z przodu(tylko rejestracja powinna byc centralnie) no i to chyba tyle....

+ kolor :]
+ stan auta
+ poszerzenie rozstawu kół
-- cleanlooki wszelkiej maści (brak klamek oraz zderzaków )
-- kółka niczem u wrotek

feli "mniej pelne" czyli poprostu jakies np 5-cio ramienne....a poza tym nawet mi sie podoba, za ile dystanse kupiles??

Cytat:
2005-03-22 21:08:12, jacek_s125 pisze:
(...)
-- kółka niczem u wrotek

Już wiem z czym mi sie kojarzy - wózek sklepowy!
(no offence )

Jak dla mnie od przodu bombowo . dolozyc wieksze kolka i usunnac chromik i bedzie spoko nawet bez przyciemniania wszystkich szyb .

mi sie bedzie podobal jak usuniesz te chromy,bo gryzie sie to troche z reszta i zalozysz inne fele
ale ogolnie spoko

Cytat:
2005-03-22 21:35:51, BartekN pisze:
mi sie bedzie podobal jak usuniesz te chromy,bo gryzie sie to troche z reszta i zalozysz inne fele ale ogolnie spoko

wystarczy je zakleić matową czarną taśmą, zawsze jak sie nie spodoba mozna zedrzeć

A ja tam lubię takie małe kółeczka. Kiedyś miałem w poldim 175/60R13 i było git. Mnie twój fiat podoba sie na 4+. Punkty odjęto za brak klamek i rejstrację z tyłu. Jest naprawdę dobrze.

A ja tam lubię takie małe kółeczka. Kiedyś miałem w poldim 175/60R13 i było git. Mnie twój fiat podoba sie na 4+. Punkty odjęto za brak klamek i rejstrację z tyłu. Jest naprawdę dobrze.

witka-jesli chodzi o niektore wypowiedzi to sie powstrzymam od komentarzy zwlaszcza (adams4lta)sam nie wiesz co piszesz wiec....z przodu szybki sa lekko przyciemnione...wneka z tylu miedzy swiatlami???nie zrobie monolitu bo wyjdzie kicha...jesli chodzi o kolka-porste,ze chcialbym miec 15-stki a moze nawet 16-stki-poporstu nie mam na to kasy-jezdze na tym co mam...chrom sie gryzie z bialymi kierunkami z tylu??hehe lepszej komedii nie slyszalem....pozdrawiam wszystkich mimo to

Nie będę się przyczepiał za bardzo....ale klamki mogłyby w końcu wrócić na swoje miejsce, tablica również jakoś po ludzku, ale reszta nadwozia ok.
Natomiast fele.....pasują do kanta jak CH.. do rosołu...
Wrotki i wózek sklepowy, to dobre porównanie...
Dużo lepiej wyglądałyby już zwykłe fiatowskie stalówki 4.5 cala....
Jak zmienisz fele to będzie dopshe
Pozdrawiam