Podziałka przełożenia - czy jest podświetlana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej!

Tak przeglądałem katalog części i znalazłem lampkę podświtlania podziałki (tu gdzie jest wajcha w automatach) - czy w innych automatach to się świeci - bo u mnie nie

Na 99% jest podświetlona. Rozmontuj konsolę wokół dźwigni to się przekonasz innego psosobu nie widzę
Ehh jak ja Ci zazdroszczę tego automatu...

hehee - przestałbyś zazdrościć jakbyś wiedział, że w mieście to nawet 18l gassu na 100 łyka...

Cytat:
2005-03-23 20:14:10, elChopin pisze:
hehee - przestałbyś zazdrościć jakbyś wiedział, że w mieście to nawet 18l gassu na 100 łyka...

Wg mnie troche dużo... podejrzewam, że w manualu paliłby z 15/100
Więc chyba masz coś nie tak z instalką gaz.

równiez mam espero 2.0 automat... potwierdzam.. w zimie potrafi 18 litrów gazu wpier..... ale i tak bym go nie zamienił na manuala.. natomiast jezeli chodzi o podświetlenie- u mnie świeci aż miło tak wiec czeka cie jedno popołudnie... dostep jest tam banalnie prosty... tak wiec powodzenia

Nie wiem jak wy jeździcie ale mi przy normalnej jedzie w miescie bierze 13L a przy dynamicznej max 15L(też automat)

no to dzięki - biorę się w weekend do roboty
co do spalania - ja często stoję w korkach, także do pracy mam blisko więc cały czas praktycznie jeżdźę na zimnym silniku, no ale to w zimie - zobaczymy jak latem będzie. W trasie czasem nawet uda mi się zejść poniżej 10 coś 9,7 ale to był wyjątek średnio to 10-11. A instalka cóż, mówią, że nic nie da rady zrobić - może to wina kompa cholera namówili mnie na tego Stag 50 - a ja się dałem zamiast kupić Al7000 (choć twierdzą, że wszystko identyczne jest w środku)

18L/100 ??? Zrób cos z tym!!! Ja tez mam automat, tyle ze silnik nieco wiekszy 2600 i max. spalanie jakie udalo mi sie osiagnac to 15L/100 a samochodu nie zalowalem, tyle ze nie mam gasuuu.

kochani, 18 litrów wziął mi tylko jeden raz. to było przy minus 12 stopniach na dworze i jezdziłem tylko trasy do 3 km... normalnie w cyklu mieszanym w zimie nie pali wiecej niż 13 litrów. najmniej spalił mi 8,2litra na 100km, cały czas trasa.. oczywiście cały czas mowa o LPG!, tak naprawdę jestem bardzo zadowolony z jazdy, gdyż mam jeszcze 23 letnie Audi 80 1,6benzyna w automacie i ten to dopiero potrafi spalić gazu...!! ale cóż, rocznik stary i konstrukcja też nie pierwszej generacji...ale i tak jeżdząc nim na gazie już prawie na kawalerkę uzbierałem (porównując ceny benzyny

Jednak automat zawsze więcej pali niż manual, ale 18 l na 100 km, to przesada. Ja zauważyłem w swoim, że jazda na trasie ze stałą prędkością potrafi ustabilizować spalania na poziomie 7,8 l / 100 km.

Natomiast w mieście (Wrocław urbanistycznie przypomina średnioweiczną osadę), to od 13,2 do 14,5 potrafi wyłykać. Szczególnie jak krótkie odcinki a najgorzej jak z taką prędkością ok. 40 km/h.

A właśnie: przy jakiej prędkości / obrotach przełącza się wam z 2 na 3 bieg? U mnie ok. 45 km / h.

Pozdr.,
Wrolo

A 14,5 l PB wam wszamał? Zima, jazda 2 km, przerwa 5 min, jazda 1 km, przerwa 1 godz, jazda 1 km przerwa 1 godz, jazda 2 km, przerwa 2 godz. i tak 2 x dziennie.