[126 BIS] nagrzewnica i wentylator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
takie male pytanko, czy miedzy obudowa nagrzewnicy a wentylatorem jest w bisie jakas uszczelka? bo na rysunku ponizej (nr 4) jest. jak to jest w waszych bisach?

i jeszcze jedno czy wentylator rozni sie od maluchowskiego tylko tym ze jest 2-biegowy czy czyms jeszcze?

z gory dzieki.
pozdrawiam Z.

mam wentylator z bis'a i jest na nim taka uszczelka
a roznic pomiedzy bis-zwykly chyba nie ma, ale pewny nie jestem

a czy plastik (obudowa wentylatora) jakos sie rozni od tej maluchowej? jak ta uszczelka jest tam zamontowana? bo nagrzewnica od strony wentylatora jest plaska ze tak powiem, a na samym wentylu jest wlasciwie tylko oslona wiatraczka. jakby ktos mogl zrobic fotke tego ustrojstwa bylbym wdzieczny.

miałem ci porobić fotki ale po pierwsze nie mam dostępu narazie do cyfry, a po drugie nie mam rozkręconej nagrzewnicy, w kazdym razie jest tam uszczelka grubości koło 1cm wykonana z takiej jakby gąbki... nie wiem jak to sie zwie

Obudowa jest indentyczna (mam taki włożony). Różni sie tylko tym że nie ma tej kratki zabezpieczającej i w tym miejscy ma taką uszczelke, jaka uszczelnia mieszalnik w konsoli środkowej. Ma pozatym 2 prędkości.

Cytat:
2005-08-10 20:08:07, Ostry87 pisze:
Obudowa jest indentyczna (mam taki włożony). Różni sie tylko tym że nie ma tej kratki zabezpieczającej i w tym miejscy ma taką uszczelke, jaka uszczelnia mieszalnik w konsoli środkowej. Ma pozatym 2 prędkości.

moglbys zrobic fotke tego? bylbym wdzieczny

<== Po włożeniu w bagażniku wygląda tak jak normalna dmuchawa, tyle że mocowanie silnika jest metalowe (strzałka), i na obudowie silnika jest taka spirala (w kółku)

<=== nie ma kratki. W miejsce zaznaczonego powinna być uszczelka ale ją wyrwałem bo mi nie była potrzebna.
Innych zdjęć niestety nie mam

ok dzieki wielkie. pokombinuje cos z tym moim