Alu - POMOC potrzebna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wziąłem sie za solidne wyczyszczenie moich alusków...i...mam problem.
Od wewnętrznej strony na odcinki ok 4-5 cm przy samej oponie odłazicos jakby folia...?
Czy felgi sączymś obklejane ? Co będzie jeśli to oderwę?
Do tej pory wierzyłem że alu są zrobione z aluminium...(ew jakiegos stopu) ale zeby były obklejone czyms a'la folia???
Powiedzcie coś.....

podejżewam że to lakier, oderwij, spoko, jakie masz te fele? może daj do odnowienia?

PS kiedy będą fotki pokręteł?

[ wiadomość edytowana przez: fryszard dnia 2005-03-23 21:12:49 ]

taa to zabezpieczający lakier bezbarwny, jak odłazi to warto by je odnowić

nigdy nie widziałeś czarnych lub białych alu? owszem są zrobione ze stopu aluminium jak przyrysujesz(czego ci nie życze) to się przekonasz, wierzchnia warstwa jest lakierowana i dodatkowo pokryta lakierem bezbarwnym w celu ochrony, nic z tym nie zrobisz oderwij ile się da i spoko, a wprzyszłości regeneracja w wyspecjalizowanym zakładzie

Mnie też tak kiedyś złaziło, renowacja przyniosła super efekty, więcej niż mi się wydawało, niby były OK, a tu patrzę, i łał, wcale nie były OK, teraz są OK!!!!

Mam to samo ale tylko malutkie ok 1cm na szczescie...

Korzystajac z tematu zapytam jakie powinno byc cisnienie w kolach przod i tyl - opony 195/65 R14 na alufelgach...

Pozdrawiam MazoL

a ja kożystajac z tematu zapytam jaka jest cena regeneracji felg wszystkich czterech
tak w przybliżeniu jakby ktos mi mógł podać)

cisnienie zalezy od obciazenia ... jeste takie samo na alu i stali .. przy normalnym (ma 3 osoby, lekki bagaz) powinno wynosic:
przod 2 bary, tyl 1.8
maxymalne obciazenia
przod & tył 2,5 bara

to zalezy od warsztatu, u mnie w okolicy ceny sie wachaja od 40- 150 za szt.
zalezy tez od stanu felgi, czy sa jakies wyszczerbienia, itp.

[ wiadomość edytowana przez: fryszard dnia 2005-03-24 19:06:35 ]