| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-03-20 03:08:35 Tomek, ja mysle ze to nie Ty tylko twój samochód ich przyciąga . Niestety ta marka ma swoją opinię, i tego nie zmienisz. Na chamstwo to trzeba chamstwem odpowiadać. Pozostaje mi tylko współczuć.
I cieszyć sie ze na mojego malucha nikt "nie poleci" |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-03-20 05:42:28 No niestety przykre, że te małe gnojki w "niebieskich" samochodzikach właśnie w ten sposób podpuszczają kierowców o czym się i ja niedawno przekonałem. Dokładnie w ten sam sposób ze 100 km/h zhamowali mnie do 50 km/h na dwupasmówce poza miastem!!! Wkurzony, z hasłem na ustach "Ty skur *** synu, naucz się jeździć" wyprzedziłem ich i dokładnie na chwilę rozpędziłem się do ok. 140 km/h żeby trochę odjechać. Za chwilę wystawili swoją błyskającą choinkę, łapę przez okno z lizakiem i zaprosili na projekcję do radiowozu.
Innym razem poza terenem zabudowanym inna ekipa z videoradarem postawiła sama sobie znak ograniczenia prędkości do 40 km/h i łapali ludzików. 3 godziny później wracałem tą samą drogą i znaku już nie było. Ale teraz przynajmniej jeżdżę prawie przepisowo a szczególnie jak widzę radiowóz, który tymbardziej nie ma szans mnie wyprzedzić staram się jechać przepisowo jak najbardziej się da. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-03-20 07:57:10 Tomek Ty twardzielu!!! I tak trzymać! |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-03-20 14:11:23
Z cytatu nr 1 wynika, że samochd był nieoznakowany, więc do k... jakie "wyprzedzanie pojazdu uprzywilejowanego" . AFAIK, nawet oznakowany radiowóz bez włączonych kogutów i wyjca jest normalnym pojazdem i można go wyprzedzać. |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-03-20 18:10:51
Jezeli uprzywilejowany to musi miec rowniez wlaczone swiatla mijania. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-03-21 00:39:50 Jestem ciekaw czy kumpel dostanie jakieś fotki z Wawy
Generalnie wyjechaliśmy wczoraj przed 18... Auto... 8 letnia Octavia 1.6 Combi
Do Wawy... Długo między 160-180
W Łomiankach było kilka razy pod licznikowe 200
Średnia do Wawy z postojem na stacji... 113 km/h
Średnia spalania... 14 podobno
Spowrotem... Średnia 87... Spalanie 7... |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2005-03-21 00:43:28
a tego przyznaje się nie wiedziałem , było to zwykłe mondeo, zero oznaczeń, chcieli w łape i tyle |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-03-21 08:18:34 Nieznajomość prawa szkodzi...
Art. 53. 1. Pojazdem uprzywilejowanym w ruchu drogowym może być pojazd samochodowy: .... 2.2 pojazd wysyła jednocześnie sygnały świetlny i dźwiękowy; po zatrzymaniu pojazdu nie wymaga się używania sygnału dźwiękowego; 2.3 w pojeździe włączone są światła drogowe lub mijania. Jedna uwaga do tego, bardziej wzięta z życia: pamiętajcie że w pojeździe może zawsze uszkodzić się żarówka lub sygnał dźwiękowy. W przypadku Tomka napewno nie był to pojazd uprzywilejowany, panowie chcieli mu zrobic wodę z mózgu. |
SzybkiKosta HONDA CBR 600F, SEAT ... Warszawa -Ursynów | 2005-03-21 08:52:11 Słusznie tak trzeba |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2005-03-21 09:25:27 Dobrze że wczoraj jak czytałem twojego posta Tomku to miałem kaca giganta, i nie trafiałem w klawisze... bo słów na K i H to bym nie zmieścił na stronie.....
A dziś juz mi przeszło i mogętylko współczuć i gratulować tego że nie dałeś sie zahukać baranom... A tak na marginesie, potem sie qrna ludziska dziwią że się policji nie lubi (drogówki szczególnie).
Pozdrówki |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-03-22 10:17:58
Adaśku chamstwo trzeba/należy zwalczać kulturą i godnością osobistą. A w ostateczności chamstwo chamstwem traktować jeśli kultura jest nieskuteczna. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-03-22 10:25:39 NIe od dziś wiadomo, że policjanci (z całym szacunkiem do uczciwych plicjantów)szukają dodatkowego grosza pod różnymi postaciami a najczęściej by wytargać je od kierowców.
Cóz niestety nieoznakowane wozy policyjny bardzo często nadużywają swojej "władzy". A działanie, które opisałes Tomaszu jest raczej na porządku dziennym. W Krakowie takie sytuacje także mają miejsce. Kiedyś taki wóz policyjny widziałam jak sprowokował inną osobówkę i potem gościa zatrzymali. Nalezy dodać, że owe mondeo wyprzedziło tamten wóz na pasach dla pieszych. I kiedy gościa zatrzymali też do nich podjechałam i opierdoliłam, że prowokują a potem wymuszają mandaty i że sprawę zgłoszę do przełozonego spisałam ich numery identyfikacyjne. I cóż z tego skoro gość i tak dostał mandat. A oni nadal bezkarnie działali. Jednym słowem skurwysyństwo jakie było takie jest nadal. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-03-22 10:32:36 Ja tam dorgówkę lubię
Ostatnio dostałem mandat za zaśmiecanie ulicy |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2005-03-22 10:38:58
Przeciez Ty nie palisz... to nie podejzewam zes peta wyzucal przez okno... więc co to było?? Butelka po Wódce??
to bym podejzewal hahahahaha |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-03-22 10:45:49
hmmm ,żeby nie narażać moich dobroczyńców, powiem tylko, że mogli być bardziej surowi, dużo bardziej
Co do wódki, to byłem ostatnio na spotkaniu z kumplami z nowej roboty..... Miało być spokojnie, bo następnego dnia trzeba iść do pracy... skończyło się na 0,7 na głowę |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2005-03-22 10:51:24 JACO Ty to jestes Wariat hehehehehe |
el_comendanto (M) ![]() トヨタカムリ | 2005-03-24 13:02:20
heheheheh to mi sie kojarzy z jakims filmem Barei,jak cwaniaki lapsy ustawwiali sztuczne domy i lapali "na terenie zabudowanym" ![]() ----------------- http://plepleple.pl |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-03-24 14:31:57 Taaaaa, "a gdyby tu Wasza matka przechodziła..." czy jak to tam leciało ![]() |