[126] Luz na półośkach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam (przejrzalem tematy o skrzyniach ale nie znalazłem tego co mnie interesuje).
Odkryłem dzisiaj iz w mojej nowej "po remoncie" skrzyni jest luz na półośkach (wokół osi - pare mm) a wiem że luz może być tylko "w góre i w dół".

Co jest w niej do zrobienia?

a w jaki sposob dyfer skreciles ??

kupiłem taką a raczej była taka w rozbitku który kupiłem no i miała być po remoncie pare miesięcy...

to moze byc wina przegubow jezeli sa luzy ,powód wyrobione frezy

pare mm na moje oko to duzo za duzo, ja nie mam wogole luzu, no minimalny mniej niz 1mm, ladnie siedza, zlozylem przedwczoraj i musze zasadzic do samochodu. ja dyfer skrecalem jak moglem najmocniej kosteczki itp wszystko jest w srodku wiec powinno chodzic baran a masz na wierzchu ta skrzynie? jak tak to rozłoż, 10 minut roboty zeby sie dostac do środka

luz moze byc np. na kamieniach na polosiach.

jezeli to w skrzyni jest to sa 2 opcje!
1- kamienie sie zuzyly (lub swozen ma luz w polosi)
2- przekladnia glowna jest zbyt odsunieta od walka atakujacego !!

w 1 przypadku wymien kamienie a jezeli nowe beda mialy luz na polosiach lub beda loozne swoznie to cala polos do wymany

w 2 przypadku przesun przekladnie blizej walka atakujacego (maga tez byc wywalone lozyska na mechanizmie rooznicowym)
jak bys nie wiedzial jak przesunac przekladnie gloowna to pytaj ! bo to nie tak latwo zrobic to dobrze
pozdro
mardziel

jezeli to w skrzyni jest to sa 2 opcje!
1- kamienie sie zuzyly (lub swozen ma luz w polosi)
2- przekladnia glowna jest zbyt odsunieta od walka atakujacego !!

w 1 przypadku wymien kamienie a jezeli nowe beda mialy luz na polosiach lub beda loozne swoznie to cala polos do wymany

w 2 przypadku przesun przekladnie blizej walka atakujacego (maga tez byc wywalone lozyska na mechanizmie rooznicowym)
jak bys nie wiedzial jak przesunac przekladnie gloowna to pytaj ! bo to nie tak latwo zrobic to dobrze
pozdro
mardziel