| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dudi Opel Omega A Starachowice | 2005-03-25 14:23:33 Witam wszystkich.
Mam problem z kierunkami, nie wiem o co chodzi. Przy wyłączonym zapłonie wszystko działa, kierunki i awaryjne, a jak odpale silnik niema nic,przerywacza też nie słychać. Pomóżcie pzdr |
dudi Opel Omega A Starachowice | 2005-03-26 16:10:01 Co się dzieje,nikt nie wie co to może być?
Za cholere nie moge znaleść przyczyny tej usterki. pzdr |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-03-26 20:30:24 Dudi nie pultaj się, święta są, zajmij się jajami, zajączkiem, itd
Dziwi mnie, że u ciebie kierunkowskazy dzałają bez stacyjki, sądziłem, że jest tak jak w B, bez stacyjki działaja tylko awaryjne. Na pierwszy ogień, przypomnij sobie, czy wymieniałeś ostatnio jakąś żarowkę kierunkowskazow, jeśli założyłeś nieodpowiedniej mocy, to może to dawać taki efekt, ale w zasadzie tylko jednostronnie, chociaż nigdy nie wiadomo co helmut wymyślił. Awaryjne mają inne zasilanie ( z innego kabelka) mowię o zasadzie, myślę, że najprościej byłoby sprawdzić, czy dochodzi napięcie do przerywacza w momencie włączenia kierunkowskazu. Warto też by było podmienić przełącznik pod kierownicą. Na początek chyba będzie tego, powodzenia |