Rozrusznik zamilkl

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ratujcie rozrusznik zamilk,zachowuje sie jakby go wcale nie bylo nawet kontrolki nie przygasaja!Co to moze byc???

Najlepszy sposób na drania to popukać w niego trochę - może szczotki się przywiesiły?? Albo bendix umarł - ale on umiera raczej powoli tak jak u mnie i słychac raczej świst...
A może kabelek się któryś urwał ??

kurcze on juz wczesniej jak byl cieply silnik to mial problemy z kreceniem a teraz nastala cisza

no to 150PLN pójdzie się w rozrusznik... jak będziesz robił sam... w warsztatach biorą po 200PLN

Ty a może coś z kostką stacyjki się dzieje. Sprawdź bo jeśli kontrolki nie przygasają to raczej wina kostki. Chyba wiesz gdzie ją znaleźć . A jak nie to jest po drugiej stronie kolumny kierownicy. Pozdrowienia!

tez sie nad ta kostka zastanawiam,dodam ze wiem gdzie ona bo rozbieralem juz pare razy obudowe .A moze wiecie jak sprawdzic luzem rozrusznik bo mam jeszcze jeden z auta ktore rozebralem ale nie mam pojecia czy dziala bo w tym aucie byl motor zatarty

Cytat:
2005-03-26 18:36:10, duch32 pisze:
tez sie nad ta kostka zastanawiam,dodam ze wiem gdzie ona bo rozbieralem juz pare razy obudowe .A moze wiecie jak sprawdzic luzem rozrusznik bo mam jeszcze jeden z auta ktore rozebralem ale nie mam pojecia czy dziala bo w tym aucie byl motor zatarty

Jeśli chcesz sprawdzić rozrusznik to podłącz go na prosto, pod akumulator, a jak chcesz sprawdzić czy stacyjka to podłącz przewody i niech ktoś w tym czasie przekręci kluczyk i będziesz wiedział. A jeśli to kostka stacyjki to tego się raczej nie rozbiera a przynajmniej ja nie mogłem - popsiukaj tam WD40, bo może styki sie zawiesiły czy coś.