MotoNews.pl

[e36] zamek centralny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam taki problem z centralnym w drzwiach od pasażera otóż
nie mam pilota (tak juz kupilem), tylko po wlozeniu kluczyka do drzwi od kierowcy centralny dziala, jednak nie zamykaja sie prawe drzwi, wszystkie dzialaja tylko nie te od pasażera, natomiast jak chce zamknac drzwi od strony pasazera to wszystko ok dziala, wszystkie drzwi sie zamykaja i otwieraja bez problemu,
zauwazylem ze kilka razy udalo sie mi otworzyc wszystkie drzwi od strony kierowcy, tak poprostu sie otworzyly za pierszym razem a potem znow nic
czy moze ktos mial podobny problem???, moze ktos wie co nie laczy w centralnym i gdzie szukac usterki ???
dodam jeszcze ze nie sluchac zadnych piskow czy zgrzytow przy zamykaniu czy otwieraniu
pozdrawiam i prosze o rade

Mpodobny problem z tym ,ze ja nie moglem zamknac wogule dzrzwi problem tkwil w pstryczku ktory jest przy ryglu do zamka to ten na slupku ,tam jest taki maly pstryk kiedy zamykasz drzwi on sie wciska i daje znac ,ze dzrzwi sa zamkniete, ja mialem wytarty i caly czas dawal znac ,ze dzrzwi sa otwarte a byly zamkniete, ja wcisnolem go na stale i mam z glowy

Sprawa jest oczywista i prosta, poprostu siłównik który znajduje się w srodku zamka nadaje się do wymiany. Poprosyu elektromagnes jest już wyrobiony i nie ma siły go zamknąć ani otworzyć. Niekiedy da się to jeszcze naprawić ale to jest na krótki okres czasu i moim zdaniem szkoda rozbierania. Najlepiej kupic inny i bedzie dobrze.