Elektryka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
problem nr 2- przy hamowaniu migacze zaczynaja wariować-tzn gdy stoje na światlach mam wrzucony kieruneki naciskam na hamulec migacz przyspiesza!! zawsze powodem była przepalona zarówka lub zanieczyszczone styki-teraz sprawdzilem wszysko i brak mi kolejnych pomysłów!! co moge jeszcze sprawdzić?

o takim czymś jeszcze nie słyszałem Możesz jeszcze sprawdzić to małe urządzonko co steruje kierunkami. W starych poldkach było w okolicach obudowy wału kierownicy albo pod zegarami. W nowym to nie wiem. Musisz to coś wymienić na inne i wtedy spróbuj. Sprawdż też tylne lampy czy nie leci do nich woda. Jak są w środku zamoknięte to może robić się choinka a wtedy wszystko jest możliwe.

To przez tzw przebicie na mase!!! Sprawdz tak jak mówi Michaś tylne lampy, myślę że pomoże

albo jest tak ze nie masz wlasnie masy na lampach

jako ze dziś dzień Pański to nie bede grzebal....ale jutro sie tym zajme

Gdzieś musisz mieć przenicie ale o czyms takim nie słyszałem

Qrde mam to samo, ale olałem to, też przy wciśniętym hamulcu kierunki zapierdzielają. Myślałem, że to tylko mój problem. Witaj w klubie

To na 99% brak masy a lampach!!!!!!!!

hmmmm cóż powiedzieć ide to srawdzić (co prawda nie wiem jak jakby ktoś mnie mógł oświecić jeszcze w tej dziedzinie to byłbym wdzięczny[bo ja mechanik samouk jestem )ale ide a nóż mi sie to uda tak czy inaczej thx wyjaśnienie!!

no jako ze nie jestem elektrykiem...to trzeba mi tlumaczyc łopatologicznie-jak mam sprawdzić czy to jest to i jak ewentualnie sie tego problemu pozbyć??

Hihi poprostu rozbierz tylne lampy i sprawdz, przeczyść ewentualnie wymień styki w lampach!! A i jeszcze zlokalizuj ewentualne przebicia (przetarcia kabla i takie tam).

To ty i tak jesteś dobry ja to co umiem zrobić narazie w poldku to zmienić klocki i chyba tyle co prawda poldkiem jeżdże bardzo krótko no ale wole kompy od samochodów Ale z czasem się naucze jak bede miał kase to go usprawnie 3 maj się : )