Jaki jest koszt wymiany uszczelki pod głowicą ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaki jest koszt wymiany uszczelki pod głowicą i uszczelniaczy zaworów. Czy robił to już ktoś i ile zapłacił ?? Bo po ostatnich wyścigach stwierdziłem, że pierwszym tuningiem jaki zrobie to będzie właśnie to, gdyż Karol łyka mnie jak chce, mimo iż mamy te same silniki tyle ze on powinien mieć cieższy samochód (mój pony 3d jego 5d). Dowiadywałem się u miejscowych mechaników, to koszt wymiany uszczelki to ok. 600 zł a zrobienie usczelniaczy zaworów ok. 200-400 zł. Trochę drogo mi sie wydaje ?!?

Karol ma ten sam silnik, ale niedawno remontowany
Zresztą wiesz

Wiem, już zrobiłem mu przesłuchanie na ten temat. Chcę wiedzieć jak inni płacili.

Karol nie dosc ze robil kolo Ciebie, to jeszcze podobno tanio.. Nie mozesz tam podjechac i sie zapytac ?

Całość go jednak nie wyniosła tak tanio, poza tym do dzisiaj ich wyklina, więc ominę tamten warsztat dalekim łukiem.

Karol miał zapłacić tanio, ale potem miał niezłe przeboje z tym warsztatem i chyba wszystkim odradzał.

Poszukaj tańszego warsztatu. Fakt, ze nie bedzie to tak tanie jak we fiacie, bo niestety w hultajach całą głowice trzeba rozpiąć, chociażby po to , żeby ja zplanować potem, ale i tak koszta jakie za to chcą są za dorgie. Przy okazji zdejmowania głowicy i jej rozpinania pomyśl może nad jej obróbką. W tuningu pisałem o gosciu ktory to robi, przy okazji też zajmuje się mechaniką, wiec za tą cene która podałeś można by myśle sie wyrobic z mała obróbką. Co do samej uszczelki to też popatrz na ceny. Ja swego czasu jeszcze w BMW kupilem komplet uszczelek z uszczelniaczami zaworowymi i kolesia na słomczynie (ma sklep w wawie na Arkuszowej) i byłem bardzo zadowolony, a nie oszukujmy sie autko było ostrooo katowane.

ja zaplacilem 850 pln za uszczelke pod glowica + uszczelka klapki zaworow, uszczelniacze zaworowe, +2 zawory i reszta szlif/docieranie, plan glowicy no i niestety pompa wody.... i jeszcze olej i plyn chlodniczy.. olej texaco... hmmm Mobias ale ty dopytaj jeszcze o wymiane pierscionkow... wiec ja chyba reasumujac nie zaplacilem maxymalnie drogo aleeeeeeeeee.... dzis zapytam UFA (kumpla) czy nie chwyci sie roboty i jeszcze brata namawiam zeby zajal sie twoim ponczem

Dzieki Karol, ale teraz to już wchodzi w grę robienie głowicy z "lekką" obróbką , spytaj się jeszcze o lekki upgrade głowicy