[126] masa klapy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktoś wie ile waży normalna klapa zFL,l ile z EL a ile z BAMBINO
bo niby bambino lejst leciutkie w porownaniu z nowszymi poniewaz nie ma tych wewnetrznych wytłoczeń...

Mam obydwie klapy więc mogę sie wypowiedzieć. Zwykła klapa jest na pewno cieższa ale nieznacznie. Ja mialem zwykła z wycietymi wszystkimi blachami od srodka i własnie ta była bardzo lekka. Wydaje mi sie, ze ta z bambino mimo ze nie ma dodatkowych przetłoczeń wykonana jest z grubszego kawałaka blachy.

Ja mam FL i EL zamiennie w moim aucie i moge powiedzieć ze EL jest z cienszej blachy niż FL'owa. Oceniłem to po cieżaże i tym że się wygina we wszyskie strony FL'owska jest sztywniejsza więc szereg cieżkości wg. mnie:

bambino -> EL -> FL

no ja mam wlasnie klape EL ale juz niedlugo bede posiadał rowniez BAMBINO mam też klape z klasyka(nie bambino) ale pognieciona po wypadku dziadka :/ Jak bede miał wszystkie 3 to je poważe...

Krauzer a bedziesz sie tej el'owskiej pozbywal? chetnie odkupie

Zdecydowanie najlzejsza jest bambino i taka proponuje ci zalozyc
Jesli chodzi o el'owska to jak caly elegant ma blache ciensza od fla bynajmniej nie umniejszam tu ela ale taka prawda... ma gorsza blache

Zakladaj Bambino

Porównywał może ktoś masę powycinanej tylnej klapy i klapy z tworzywa ??

jo mom cus takiego:

i nadal wazy duzo za duzo

co do ciezaru klapy bambino to sie niezgodze. na pewno nie jest ciezsza od flowskiej!!!!!

a ktos mowil ze jest?

zle zinterpretowalem to bambino>el>fl

Krzychoo widze zabawa ze szlifierka te sprawy :]

też będe modował z moimi blachami tarcze juz przygotowane ale w święta jakbym ciął to sąsiedzi by wogóle mi chyba padło podpalili

Ja jeszcze chce dać na dole siatke aluminiową i mocować na 4 zapiny.
Docelowo bedzie carbon, na który narazie mnie nie stać.

Cytat:
2005-03-27 22:38:21, Krzyh00 pisze:
jo mom cus takiego: i nadal wazy duzo za duzo

bo nie wydlubales jeszcze po rogach

A ja sie niezgodze... mialem wsyztskie trzy klapy... Najzejsza EL'a, potem FL, a Bambino bylko najcięższe co dało sie odrazu wyczuć w reku...

A swoja droga to tez mam wydłubaną tylko nie mamzameczka jesczze i mam dodatkowe wyloty

Cytat:
2005-03-28 10:12:34, pawu81 pisze:
bo nie wydlubales jeszcze po rogach

taa to po rogach gowno wazy, zabawy od chuja i ciut ciut a efekt mizerny.

Jakby na rajdzie wokół trzepaka to jakąkolwiek różnice robiło............

Jesion po co gupie komentarze?

bo innych nie umie

no wlasnie wokol trzepaka robi najwieksza roznice jakbys chcial wiedziec, bo na rozpedzony samochod pare kilo wiecej nie robi juz takiej roznicy...