| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-03-25 15:47:09 witam, jezdzilem ostatnio renowka 19 kumpla z 92r silnik chyba 1,6 wsiedlismy do tego i prowadzilem to niezlego ma kopa, lekko ruszylem gazem na 2 a ona juz sie zbiera jak rakieta,
moja samarka sie umywa do tego, zmulona strasznie, wy tez tak macie ??
no i moje pytanie jest nastepujace: co zmienic o co zadbac zeby ladzina lepiej sie wkrecala w obroty nie mowie tu o tunningu bo do tego trzeba niezle pieniadze, ale chodzi mi tu o to zeby chodzila tak jak nalezy bo straszny mul z niej ![]() [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-05-05 21:21:59 ] [ powód edycji: literowki ] |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-03-25 20:22:59 dzieki wszystkim za odpowiedzi,
DEEJAY jesli chodzi o te rzeczy co wymieniles to ja we wrzesniu ubieglego roku zmienialem pasek rozrzadu, swiece (kable do nich) olej, filtry wszystkie, hamulce (nowe szczeki, plyn), tlumik srodkowy, pompke paliwa, niestety do gaznika nikt nie zagladal (a to najwazniejsze :/) mowili mi ze nie chceli grzebac zbytnio bo jest upierniczona igla ta co trzyma filtr powietrza i nie chcieli grzebac, a tak apropo ile bym musial dac za nowy gaznik ?? auto jak narazie jest w stanie 'wegetatywnym' stoi w garazu i sie obija ale zmieni sie to w krotce, jesli chodzi wam ile moge dac na to mysle ze jakos w granicach rozsadku (nie jak widze 'tunning mnie wyniosl 4tys zl' :|) do tysiaka ale nie chcial bym dawac tyle jesli bylo by to mozliwe, |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-03-25 20:58:54 Ja bym wywalił gaz |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-25 21:00:50 Gaźniczek samara - skorpion - 222 +vat
w sklepie u mnie w Wawie ok 320 zł z vatem ![]() |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-03-25 21:17:57
a kto tu mowi o gazie :| ?? to silnik na benzyne ;-P qrde 350 by trzeba bylo dac za gaznik duzo :/ |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-25 21:20:42 Dużo i niedużo Pomyśl sobie, co by było gdybyś musiał listwe zmienić do audii albo bmw![]() |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-03-25 21:59:43 no spoko ale to przez gaznik sie wszystko peirniczy ?? a moze jest cos jeszcze na co warto zwrocic uwage przy 'rasowaniu' mojej ladziny
a jakbym kupil te dysze itp tzn caly zestaw naprawczy do gaznika czy cos dalo by to cos ? |
Bastek-Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Kraków | 2005-03-25 22:14:56 Jak Ci zależy na osiagach (mniej na spalaniu ;-P ) to kup gaźnik od duzego fiata ,albo poloneza ... byle taki w pełni mechaniczny (czyli ,zeby druga przepustnica otwierała się mechanicznie ,a nie podciśnieniem) - taki gaźnik na złomie kupisz za ok 30-40 zł ... tylko szukaj jak najmniej rozchwierutanego - najlepiej kup ten z gardzielami 24 i 26 to największe ,bo były jeszcze 24 i 24 (też ujdzie ) ,do tego bedziesz musiał jeszcze dokupic textolitową podkładkę pod gaźnik fiatowski (łada ma trochę mniejsze dziury ,ale podstawka powinna to załatwić ,jak nie chcesz kolektora podszlifowywać)
Śruby idealnie pasują ,więc nic tam nie trzeba kombinować ,jedyne co trzeba zmienić ,to odpowiednio przegiąć mocowanie linki i jakoś sprytnie złapać tą linką co masz cięgno nowego gaźnika (ja to mam zrobione tak ,że uciąłem koncówke linki fiata i mam skręconą przez taki konektor do kabli elektrycznych z linką ladowska) To tyle z samouczka ... |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-03-25 22:38:22 MikeB to wiadome ze blacha, hamulce (tylko co caly uklad zmieniac ?? ), utwardzenie zawieszenia czyli co ?? bo jakos nie jarze wszystkim chcialbym sie zajac w wakacje dlatego chce wczesniej zebrac informacje
Lewy_lowicz bede sie musial udac do jakiegos mechanika zeby mi to zmierzyli bo nie posiadam sprzetu ile kosztuje takie fachowe mierzenie +/- ?? |
Lewy_lowicz SYMPATYCZNY GOŚĆ Łowicz | 2005-03-25 22:43:07 Myśle, że 30-50 zł za pełną próbę olejową, a komresję za 20zł może znajdziesz kogoś. Jak będziesz na zlocie to pomierzymy ![]() |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-03-25 23:03:23 a gdzie zlocik jest ?? moze nie daleko krakowa ?
no nic musze zmierzyc to gdzies, w tych hamulcach sie zmienia tarcze bebny itp ? czy tylko jakas przerobka ?? zeby sie drogi trzymala czyli co ?? obnizymy ja ? czy co ? |