| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-03-28 21:04:19 Moim skromnym zdaniem nie.
Na materiałoznawstwie kiedys nas uczyli że w silniku to nie przejdzie naprezenia itp i to strzeli dosc szybko ....... Ale to moej zdanie moze ktoś cos zrobi ..... jak cos próbuj podpasowac lub znajdz zakład który ci dorobi.. |
pavlus (S) Furious Moderator 126p | 125p Kraków | 2005-03-28 21:44:02 Wyprostować można i nie jest to nawet takie trudne możesz to zrobić sam: chwytasz korbę w imadło (przez aluminium !!!!!) i za główkę dużym francuzem prostujesz (też przez alu !!!!) i robisz to na zimno. ps. nie przesadzaj z siłą bo można łatwo przegiąć na drugą stronę. |
evilone F&F Sympatyk Krowa126 ETG Toruń | 2005-03-28 21:58:38 nawet w ksiazce o tym pisali ze mozna tak prostowac a mozna wiedziec co to za masakra sie stala z tym silnikiem? i czy seryjne korby dadza rade? bo to nie sa chyba nieurwyki? |
jakubwi bydgoszcz | 2005-03-28 22:37:17 Gacek, kiedyś mi mówił, żeby nie robić takich rzeczy z korbami. najlepiej zostawić je w spokoju, a szczególnie trzonek (chodzi mi o środkową, najdłuższą część korby). podobno ślady z boku od odlewu powinny zostać, bo niby ropraszają siły.
wrazie czego to ja się nie znam i wyrażam opinię ludzi mądrzejszych ode mnie w tym temacie. a co do prostowania, to jeśli ma jeździć w sporcie, a po tak pieczołowitym przygotowaniu widać, że ma, to chyba lepiej zrobić korbę od nowa, bo jak prostowana korba się urwie, to roboty będzie znacznie więcej |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2005-03-29 12:29:54 nie znam się na prostowaniu korb ale na zdrowy rozsądek ludzki bym tego nie prostował, pozornie oszczędzisz czas i pieniądze |