Jaki fele do eskorta?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi o felgi 15' jakie powinny miec parametry żeby wlazły do esia bez dodatkowych zabiegów. Dokładnie mnie interesuje wartosc ET max i standard, oznaczenia ogólem wszystko. Kupiłem jakis czas temu felgi które działały na Ścierce. Kiedy zadałem pytanie na forum znawcy tematu pisali że powinny pasowac bez problemów. Kiedy pojechałem załozyć oponki okazało sie, że sa za szerokie i dupa. Apropos jesli ma ktos jakies fajne felgi tanio do sprzedanie 15' to niech da znać.

ja mam ET 35 i jest w porządku

35 jest zalecane, d0 40 może być...więcej nie bardzo....jeśli chodzi o mniej to nie wiem ale to z kolei zależy też od szerokości opony...

Sprawdze jutro jakie jest na tych moich felach, bo niestety nie pamietam.

Im mniejsze ET tym bardziej będzie wystawać.
Ja do tej pory miałem ET 38 i dalej mam z przodu. Niestety tył się troszkę zbytnio chował. Jak rozwaliłem jedną felgę to dokupiłem dwie z ET 35, do tego oponki Dunlopa (z rantem ochronnym) i naprawdę z tułu w miarę ładnie się komponuje.
Myślę jednak że ET30 też by podeszło, ale nie ryzykowałbym bez sprawdzenia.

ET35 przy 16" i szerokości 7,5 obciera na 100% tył, sprawdzone

Ja dziś lece kupić 16 ET 40
Gdzie najlepiej kupić używki oponki pod te fele ?

Cytat:
2005-05-02 09:43:19, variat pisze:
Ja dziś lece kupić 16 ET 40 Gdzie najlepiej kupić używki oponki pod te fele ?

Jak W Warszawie to www.edkar.pl albo Brwinów www.darkopony.pl

Kurde to ja juz głupi jestem. Na felgach mam oznaczenia dokładnie takie 7Jx15 H2-35 2800. W serwisie goodyera powiedzieli mi że nie da sie ich założyć bo będą obcierać. Planuje założyc opony 195/50/15. Doradzali mi wrzucić dystanse no ale z dystansami śruby beda za krótkie.

[ wiadomość edytowana przez: RamzeY dnia 2005-05-02 13:54:21 ]