| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bombel HF MEMBER accent 1.5 1999r. !!!!!! | 2005-03-03 14:28:27 Ci amerykancy to maja super rynek
gdzie w Polsce, Europie kupic tylnie lampki (lexuslook-ale czarne) nie takie chromy jak gosciu ma na allegro w podobnych cenach ? np takie jak tu i w takiej cenie: 1997-1999 Tiburon Altezza Euro Lights i to samo dotyczy tego slicznego spoilera do Coupe 96-99 ATH Roof Spoiler jak patrze na stronki niemieckie to mnie krew zalewa - jakie tam sa kosmiczne ceny
a ten sam spoiler (zreszta nawet na tej stronie amerykanskiej jest napisane) ze pochodzi z Niemiec kosztuje tylko 154$ (co daje 462zł) |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-03-03 15:00:47 wejdź na www.center-tuning.pl i zadzwoń do nich kiedyś coś wspominali że z Aletezzą chca współpracowac |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-03-04 10:35:41 skoro piszą na stronie że wysyłaja poza USA to moze warto spóbować skoro cena jest atrakcyjna...tu masz linka do strony gościa z forum hondy który troszkę sciagał gratów indywidualnie z usa klic me kilka przydatnych info jak ktoś che sie w to bawić. inny sposób to szukanie kogoś co własnie w usa bedzie ja byłem przelotem w styczniu i teraz załuje ze nie zaplanowałem sobie jednego dnia na zakupy samochodowe ![]() |
mizoo HF MEMBER Hyundai Coupe FX Częstochowa | 2005-03-24 14:01:21 Opcje sa dwie...
1) Zadzwonic do firmy lub napisac maila i zapytac czy nie bylo by problemu zeby towaru nie pakowali w oryginalne opakowania a paczke nadali jako 'gift' bez zadnych faktur w srodku itp.. (na to moze byc ciezko ich namowic) 2) Jesli ma sie kogos znajomego w stanach - wyslac mu pieniadze, niech zamowi dla siebie towar, zapakuje w paczke i wysle jako 'gift' do Ciebie. Dzieki temu uniknie sie cla i vat`u. Cena towaru to nie wszystko , a transport? Na pewno mozna poslac paczke woda albo powietrzem. Dala pierwszej opcji czas przesylki to 1,5-2 miesiace.. moze nawet dluzej. Droga powietrzna nie powinno to przekroczyc 14 dni. Jednak koszt w obu przypadkach rozni sie bardzo (w zaleznosci od wagi chyba). Jak to wyglada konkretniej trzeba by bylo zadzwonic do UPS`a. Jesli ktos posiada wiecej info n/t sciagania rzeczy ze stanow z checia sie czegos dowiem ![]() |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-03-29 12:43:19 |
bombel HF MEMBER accent 1.5 1999r. !!!!!! | 2005-03-29 14:08:38 wiem juz dwno rozmawialem ze sprzedawca
te lampy w przeciwienstwie do tych z USA maja homologacje i jest na nie gwarancja chyba 1 rok (790zł cena takze w miare ok) ale jest jeden minus do mojego Coupe zreszta moim zdaniem do kazdego Coupe I a juz na pewno w ciemnym kolorze (ciemna zielen) pasuja takie lampki tyle ze dymione takie jak w linku podanym przeze mnie www.evofusionusa.com/TeamSR/Hyundai/97tiburon-altezzalights.html a te z allegro strasznie duzo maja hromu i ewentualnie IMO pasuja do autka srebrnego, bialego moze zoltego choc ja uwazam ze do kazdego Coupe I lepiej pasuja te dymione swoja droga musze zadzwonic do tego goscia i zapytac sie czy ta sama firma - HBM ktorej on sprzedaje lampki robi takie same dymione [ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-03-29 14:12:58 ] [ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-03-29 14:16:09 ] |
HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-03-29 22:29:15 Witam
Z tym ominięciem cła i VAT-u nie jest taka prosta sprawa, ponieważ celnicy nie bardzo chcą wierzyć w takie rzeczy.może sie udac albo i nie ze wskazaniem na nie. po drugie nie wystarczy zaznaczyc przesyłki jako gift, wartość zadeklarowana nie wyższa niż cos chyba ok $20. po trzecie mało kto zgodzi się wysłać towar z zaniżoną wartością i jako gift bo to jest zwykłe przestępstwo celne. po czwarte towar o wartości deklarowanej $20 jest ubezpieczony na $20 i jeśli przesyłka zaginie to.... Transport samolotem przez USPS o ile pamietam wychodzi ok $10 za kg. Przesyłka leci do 2 tyg ale najczesciej ok 7-10 dni. Gdzieś na stronie USPS jest kalkulator kosztów, można sobie policzyć. Poza tym wyślą Ci raczej przez ta firme z ktora współpracują niż tą która Tobie sie bardziej spodoba. Najczęstszy stasndard to USPS, poza tym Fedex, UPS, EMS.... Kolejne problemy i koszty (to raczej na początku) to takie że nie z każdego konta można przelewać pieniądze za granicę, nie mówiąc już US. O karcie kredytowej nawet nie ma co dyskutować, bo kartą u nich nie zapłacimy- nie zgodzą się na coś takiego bo nie mogą sprawdzać naszych kart. Przesyłki kasy przez Western Union też odpadają bo oni przesyłają tylko od/ do osób fizycznych, do firm nie. Więc pozostaje przelew. Jeśli masz możliwośc zrobienia go to najczęściej będą żadali żeby im przefaksować kopię żeby mogli sobie potwierdzić, choć to nie reguła. I ostatecznie- taki przelew kosztuje stosunkowo sporo. Kolejny koszt to Urząd Celny w którym odbierasz przesyłkę. tam płaci się od wartości przesyłki, ale niewiele- 1%. nie wiem jak jest u osób fizycznych- czy muszą przedstawiać przed odbiorem dokument SAD- jeśli tak to trzeba iść do agencji celnej co zrobi taki dokument na podstawie faktury. koszt- w w-wie 10 PLN netto od każdej pozycji na fakturze. Z know- how- na odbior przesylki trzeba poswiecic prawie caly dzien. Jak rano dostarczysz dokumenty do Urzedu Celnego, ok 14 można już odebrać przesyłkę. Oczywiście bezpośrednio przed odbiorem trzeba zapłacić cło+ VAT. Czyli warto sobie pokalkulować w domu co i ile i od razu wziąść kasę żeby się nie wracać. Chyba że ktoś ma blisko. To chyba tyle.... |