Siłownik, zderzak, tuning

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Jest może ktoś kto zakładał do swojego auta taki siłownik. Zamierzam zrobic sobie w Omedze B Caravan czystą klapę tylną . do otweirania tej klapy poradzona mi żebym kupił właśnie ten siłownik mysle że jast to dobry pomysł otwieranie tej klapy odbywa się poprzez przełącznik w w wewnątrz samochodu lub z pilota. Problem polega na tym jak zrobic by klapa odbijała od karoseri chociarz na 1cm żeby mozna było ja dalej otworzyc recznie i najważniejsze jak i w którym miejscu przymocowac ten siłownik. jezeli jest ktos kto może mi coś w tej sprawie poradzić to bardzo proszę. Za wszelkie porady z góry dziękuje.
Pozdrawiam.

Cytat:
2005-03-07 15:29:35, Dux pisze:
Witam ! Jest może ktoś kto zakładał do swojego auta taki siłownik. Zamierzam zrobic sobie w Omedze B Caravan czystą klapę tylną . do otweirania tej klapy poradzona mi żebym kupił właśnie ten siłownik mysle że jast to dobry pomysł otwieranie tej klapy odbywa się poprzez przełącznik w w wewnątrz samochodu lub z pilota. Problem polega na tym jak zrobic by klapa odbijała od karoseri chociarz na 1cm żeby mozna było ja dalej otworzyc recznie i najważniejsze jak i w którym miejscu przymocowac ten siłownik. jezeli jest ktos kto może mi coś w tej sprawie poradzić to bardzo proszę. Za wszelkie porady z góry dziękuje. Pozdrawiam.

ja wykorzystalem silownik ktory byl w klapie ( od centralnego)
tylko go odwrocilem. Zasilanie podawane poprzez niewykorzystany klawisz podgrzewanych foteli.

zalety: 0 kosztow
wady : w czasie jazdy mozna nacisnac na przycisk i otwiera sie klapa

Ja tam zrobiłem u siebie na siłowniku z Daewoo Nexii (w innych modelach tez są).Duzo mocniejszy i wytrzymalszy.Koszt 20zł na szrocie.A przycisk umieściłem powyżej raczki do otwierania maski,oczywiście przycisk chwilowy-koszt 2zł.U kumpla w Corsie wywaliłem tez wycieraczke tylnej szyby i do otwierania klapy posłużył włacznik wycieraczki.

Zwracam się z uprzejma prośbą do ludzi dobrej woli o strony linki zdjęcia itp. na temat stylizacji tuningowej zewnętrznej i wewnętrznej omegi B. (chodzi mi o zderzaki wloty powietrza itd.) Te które juz odwiedziłem są takie sobie może jest ktoś kto zna jakieś naprawdę ciekawe strony. Aha może wiecie gdzie mozna dostac na polskim rynku stylizacje tuningowa STEINMETZ
Z góry dziekuje

Tak na szybko, to tylko takie:

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Prowo, serca nie masz.
Jak możesz!! Fuj.......paskudztwo !!!!!!!

No co, no co...?

A skąd ja mam wiedzieć jaki gust ma pytający?

Komuś to się ewidentnie podobało, bo inzczej przecież by tego nie zrobił.
No chyba że to auta wroga, a praca dokonana została z partyzanta, pod osłoną ciemności...

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Poszukuję tylnego zderzaka do omsi B Caravan z czystą klapą z tyłu gdzie będzie miejsce na rejestrację i jej podswietlenie lub kogoś kto by się podją przeróbki orginalnego.
Wszystkie podpowiedzi mile widzane
Taki jak na miniaturce lub może jakiś tuningowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ wiadomość edytowana przez: dux dnia 2005-03-09 16:00:09 ]

witam
niewiem jak tobie ale mi sie podoba zestaw:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44308203
bez progow bo progi sa blee ale wszytko kfestia gustu
Pzdr

[ wiadomość edytowana przez: crazy_mel dnia 2005-03-09 17:11:01 ]

Rozmawiałem z tym gościem niestety ma tylko zderzaki tylne do sedana a mi trzeba do caravan. Przerobic też nie może

Dzięki
Ale szukam raczej czegos mniej ekstrawagandzkiego najlepiej do caravana. Może jakieś bliższe informacje gdzie coś mógłbym dostać

skoro chcesz przerabiac swoj orginalny zderzak to moim zdaniem lepiej jest przerobic laminat a swoja droga to ile ten pan sobie liczy za sam zderzak ??

[ wiadomość edytowana przez: crazy_mel dnia 2005-03-09 17:27:24 ]

Ja bym dokonał takiego "tunningu"...

i do tego oczywiście gasssss najlepiej I-ej generacji, żeby taniej wyszło

Nie wiem nie spytałem ale czy jest ktoś kto podjaby się przeróbki takego laminatu sam nie mam ani czasu ani odpowiednich narzędzi

Dzięki za podpowiedzi
Może jest jeszcze ktoś to zastosował takie cudeńko w swojej omsi.
Proszę o porady wszystkie mile widziane. Niebawem przystapie do montażu czystej klapy dlatego chcę zebrać jak najwięcej porad. Z Uwagi że klapę będę wykorzystywał niemal że codziennie muszę zrobic to porzadnie.
Proszę o szczególy i rozwiązania tego problemu.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam

Zobacz do mojego profilu - to jest przerobiony orginalny zderzak
Miejsce na rej. jest wycięte z innego zderzaka i wklejone, zajmują sie tym frmy od klejenia plastików
Niestety potrzebna jest także modyfikacja wzmocnienia.

pozdro

O to właśnie mi chodzi
Robiła ci to jakaś firma czy ktoś prywatnie?
Mógłbyś mi dać namiary na tego kogoś i z jakiego zderzaka wziołeś tę wnekę na rejestrację.
Aha zajebiste masz nakładki na tylne światła gdzie to mozna kupić

Cześć.

Dux, połączyłem Twoje 3 wątki w jeden ze względu na to, że są bardzo zbliżone i dotyczą kwestii upiększenia, zmodernizowania Twojego auta.

Mam nadzieję, że nie będziesz miał nic przeciwko temu.

Pozdrawiam
Robert

Dux poszukaj w okolicy firmy zajmującej się klejeniem plastiku
Naprawa zderzaków - reflektorów oni to zrobią

Kup na szrocie lub gdziekolwiek uszkodzony zderzak on np. Clio
generalnie zderzak który ma miejsce na rej. wytnij ten element i niech Ci go wkleją.

I pamiętaj we wzmocnieniu zderzaka (metalowym ) też tzreba wyciąć otwór

Będzie profi gdzyż
1. wszystko będzie z plastiku a nie z włókna
2. będą miejsca na oświetlenie

jeśli masz dalsze pytanai dawaj