Temperatura > 7 st. C - pora na ALU :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to się dziś chyba Pszczółka doczeka swoich letnich butków
Aż się boję bo się przyzywczaiłem że nie musze za bardzo uważac na krawężniki... I znów się zacznie
Jeździcie już na letnich kółkach?

Oj to koniecznie muszę na żywo twoje fele MacTb zobaczyć na spocie. Co do letnich, mam w garazu dwa komplety, ale jeszcze się wstrzymuje, może mi spadnie jakaś kaska z nieba i też alusy kupie Dzisiaj podjechał do mnie qmpel astrą, kupił sobie w zimie alusy 15", zajefajnie to wygląda, ja też chce takie

Właśnie sobie leżą w przedpokoju i czekają na czarter na parking Hehe...
Kurcze, nawet ich nie umyłem po sezonie Wstyd Ale trudno, umyje na aucie

a ja się jeszcze wstrzymuje bo pogoda swiruje ostatnio

No ja tez juz sie przymierzam do moim pierwszych w zyciu alusow tylko jeszcze muszedonich oponki kupic, kiedys juz pisalem na forum z zapytaniem o dwa rodzaje opon ale niestety nikt mi nic nie doradzil. Moze tutaj uda mi sie zasiegnac Waszych opini, mam do wyboru BF Goodrich Touring G(juz bylem nastawiony na nie) i nowosc Kleber DYNAXER 2 podobno bardzo dobre na deszcz i teraz jestem w kropce, ale z tego co czytalem to kleber jest duzo lepszy. Poradzcie cos Panowie, z gory dziekuje i pozdrawiam.

ja sie poruszam na MATADORACH i są OK nie miałem styku z tymi oponami o których piszesz więc ciężko mi cos doradzić

No i koła zmienione... Problemy pojawiły się szybciej niż przypuszczałem, zamiast humor poprawić to sobie pogorszyłem tą zmianą kół...
Niestety okazało się że jedna felga ucierpiała w poprzednim sezonie, czego nie dostrzegłem zdejmując koła na zime
Teraz boję się wyjechać na drogę bo już wiem co się będzie działo...
No ale co zrobić, trzeba sprawdzić
Będę musiał coś z tym zrobić, potwierdziły się moje obawy, że DOTZ Imola to cholernie miękka fela
Mam kilka opcji wyjścia z tej sytuacji, jak wrócę z jazdy próbnej to je Wam przedstawię i będę prosił o rady co Wy byście zrobili...
A tymczasem idę... Echhh...

Cytat:
2005-03-23 14:03:09, MacTB pisze:
No to się dziś chyba Pszczółka doczeka swoich letnich butków Aż się boję bo się przyzywczaiłem że nie musze za bardzo uważac na krawężniki... I znów się zacznie Jeździcie już na letnich kółkach?

jeżdzimy, jeżdzimy.....całą zimę na nich jeżdziliśmy !

Pierwsza jazda próbna zrobiona. Godziny szczytu, więc za bardzo się rozpędzić nie mogłem, ale do 110 jest zupełnie normalnie. Udało mi się raz dobić na chwilę do 120 i miałem wrażenie jakby już coś zaczęoło się dziać na kierownicy, ale to mogła być tylko autosugestia
Ogólnie nie ma co panikować, zobaczymy co będzie... Mam kilka koncepcji, które trzeba przemyśleć
Pozdr!
PS: ale się fajnie trzyma na zakrętach Jak przyklejony, powaga... bardzo szybko i gwałtownie reaguje na ruchy kierownicą Fajnie Już zapomniałem jak to jest...

Cytat:
2005-03-23 16:20:56, daar pisze:
jeżdzimy, jeżdzimy.....całą zimę na nich jeżdziliśmy !

My też pośligaliśmy się trochę

Ja na razie nie ufam pogodzie, poza tym trawają pewne prace związane z alu i jeszcze troche Sonata poczeka na swoje butki.

W takim razie chyba jestem pierwszy, który letnie kapcie założył , trochę bolało, bo musiałem cztery nowe podeszwy kupić ale za to jazda pewniejsza i bezpieczniej.

Zima jeszcze moze wrocic... takze do polowy kwietnia zostaje na zimowkach

z tym powrotem to raczej lepiej nie wywolywac wilka z lasu

ja juz na letnich

Chyba już niw wróci , wszystkim zimom mówimy NIE... . NOWE lato na obręczacj, i do przodu

gdzies czytalem ze ma byc w tym roku lato stulecia... ciekawe...

Witam
Wlasnie w dniu wczorajszym zalozylem moje upragnione alusy i kupilem do nich oponki klebera dynaxer hp2, a dzis wymalowalem sprayem zaciski i bebny. Jak narazie autko prezentuje sie 100 razy lepiej i diametralnie zmienilo wyglad, zrobilem juz foty przy okazji malowania tak ze napewno wrzuce do profilu(o ile to kogos wogole interesuje) Pozdrawiam

Mortek, no gdzie te foty??

Cytat:
2005-03-30 21:40:46, MacTB pisze:
Mortek, no gdzie te foty??

Beda beda

ja dopiero dzisiaj wymylem ladnie letnie aluski ...ale jeszcze poczekam z wymiana - nigdy nie wiadomo...moze jeszcze sniegiem sypnie