Opadająca szyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukałem w archiwum ale nic takiego nie zznalazłem, oprócz tematu dotyczącego linki do podnoszenia szyb.
No ale w czym problem. Otóż zauważyłęm że podczas jazdy opada mi tylnia prawa szyba i niemogę jej normalnie zamknąć. Jak jadę po jakieś nierównej drodze to ona samoistnie mi opada w dół o jakies 5-10 cm. Narazie ją w jakis sposób przyblokowałem no ale trzeba to zrobić. I tu kolejny problem bo nigdy nie rozkręcalęm nawet drzwi w swojej carince. Może ktos wie czym to może byc spowodowane i jak to naprawić?? aha sterownie szybammi jest elektryczne

Pozdrawiam

u mnie odkręciła się śrubka i niestety nie zauważyłem tego w porę. ostatni ząbek wyrobił się i teraz szyba opada o jakiś 1cm. muszę wymienić cały mechanizm

Hm..........
Prawdopodobnie jakaś pierdoła (śruba,prowadnice) albo co najgorsze mechanizm zajżyj tam boczek zdejmuje się bajecznie szczególnie z tyłu jak zdejmiesz to wszystko zobaczysz
P.S. nie ma na co czekać klucze w garść i do boju!

Pozdrawiam

Witam

Jeśli nie wyrobił się jakiś ząbek (a w tylnej prawej to prawdopodobieństwo równe 0 bo przecież ile sie tej szyby uzywa) to najprawdopodoniej poluzowała się jakaś śruba - albo od mocowania silniczka elektrycznego ( i wtedy efekt jak wyrobione zęby) albo samych prowadnic.
Właśnie sprawdziłem w książce - dojście bajecznie proste. U mnie to była masakra - nie dość że więcej blachy niż otworów (w E odwrotnie ) to jeszcze wiadomo - konserwacja
Jak już bedziesz składał do przesmaruj troche - tylko z wyczuciem

Pozdrawiam

Cytat:
Jak już bedziesz składał do przesmaruj troche - tylko z wyczuciem

tak MisiekII juz kiedyś czytałem o twoich zabiegach antykorozyjnych wiem co i jak mam robić

He! stąd powiedzonko kto smaruje ten jedzie
Daj znać co było.
Pozdr.

Cytat:
2005-02-08 17:30:40, rsuhy pisze:
tak MisiekII juz kiedyś czytałem o twoich zabiegach antykorozyjnych wiem co i jak mam robić

Pamiętaj że tamto dotyczło podwozia a tu masz tzw przestrezń zamkniętą. Naniesiesz cienką warstwę jakiegos preparatu i sprawa załatwiona.
Nie zapomnij też o zwykłym smarze - na sam mechanizm.

Pozdrawiam

Co i jak z tymi zabigami???
Gdzie ten post znajdę???

niom to znam przyczyne a jest nią zerwana linka czyli na szczęscie żaden mechanizm znajomy juz mi jej szuka tak więc lada dzień szyba bedzie dzialała dzieki za pomoc

Kafi - tutaj

No prosze. U mnie nie ma linki

Pozdrawiam

Porady Miska o ile pamietam to tu sie MisiekII troche rozpisal o konserwacji

Ups ,wielkie sorry Misiek II ,byles pierwszy

Popularności nigdy nie za wiele

Pozdrawiam

Mam ten sam problem co rsuhy - zerwana linka elektrycznego podnośnika tylnej szyby. Może ktoś podpowie mi gdzie można to kupić lub dorobić. W ASO sprzedają tylko w komplecie z mechanizmem i silniczkiem - jedyne 1012 zł Rsuhy napisz prosze jak zakończyły się poszukiwania linki. Z góry dzięki

dla mnie załatwił samą linke znajomy mechanik za 160 zł z robotą
ale skąd on to załatwił to nie wiem

Popytaj w warsztatach może ktoś podobnie ci to zalatwi
bo aso troszke przesadza z cenami
może na jakims szrocie??

pozdrawiam

Hm.........
Pruszków piszesz.
Jest w pruszkowie człowiek który naprawia,dorabia i leczy linki znajduje on się za skrętem na Komorów przed łukiem w prawo jest niewielka uliczka w lewo jadąc w strone grodziska i tam 50-100m. i po prawej jest warsztacik.

A jak nie on to w Jankach jest duża firma Auto linka robią wszystko i dorabiają nie typowe rzeczy tylko że liczą sobie za robotę sporo kasy.

Pozdro.

Mam namiary na firme, ktora ma kompletne zestawy naprawcze szyb elektrycznych (slimaczki, prowadnice, linki - bez silniczkow) w cenie 180 zl.

Swojego czasu mialem ta sama sytuacje, poniewaz slimak sie wyrobil, zrobilem na sztywno i odlaczylem silniczek, ale chyba w najblizszym czasie bede musial go uruchomic i wogole pozdrawiam, zabawy jest malo i latwa robota, wiec mozna samemu zrobic

pozdr

Co do auto linki to sprawdziłem dzisiaj - ok. 200 zł za dorobienie. Sprawdzę jeszcze gościa z Pruszkowa - może taniej???
Jeśli chodzi o zestawy naprawcze, to nie mam potrzeby zmieniać wszystkiego. Rozebrałem i jest cacy. Linka była przerdzewiała i dlatego się zerwała Dzięki za szeroki odzew. Jak sprawdze gościa z Pruszkowa dam halo.

Pzdr.

W koncu dorobiłem linkę - w Łomiankach za 50 zł (mam bliżej z roboty) Gość złożył mi cały mechanizm i włożyłem go w drzwi - chodzi jak burza. Gościa z Pruszkowa nie sprawdzałem.

Pzdr

Gratuluje!

Podaj adresik może się kiedyś komuś przydać.

Pozdro.