Jakie serwo podejdzie do mk1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć wszystkim
jestem posiadaczem fiata 127p z 1974r i chciałbym zamątować w nim serwo czy ktoś może wie od jakiego auta mogło by podejść i jak to zrobić. Za opowiedzi z gury dziękuje.

Słyszałem, że jest coś takiego od mk3 jak elektryczne serwo.
Ale szczegółów nie znaju.
Pozdrawiam

a a moze lepiej po 31 latach zrobic remont hampli?

co do serva to Bart ci napewno pomoze bo on wszystko wie. pod warunkiem ze wytrzezwieje po sobocie

Ja tez jestem zdania ze lepiej zrobic remont starych hampli. Ja zrobilem w swoim remoncik, wymienilem co trzeba na nowe i dziala calkiem niezle. Wiadomo bez serwa trzeba mocniej przyciskac ale jak sa dobrze zrobione to dzialaja i bez.

Można podłączyć serwo od 70hp Mk2

wkręcasz przewód hamulcowy w servo bliżej mocowania,a wyjścia masz dwa na końcu pompy serwa,to są wyjścia na przednie koła i to servo jest ze sterowaniem podciśnieniowym,musi być szczelne to kolanko gumowe takie cienkie z boku serwa inaczej nie będzie działać,podciśnienie normalnie pod kolektor,aha ten przewód wkręcasz w miejsce jednego z wyjść na przednie koła,drugie trzeba zaślepić,najlepszy zaspawany przewód lub dotoczona tulejka no chyba że masz pompe hamulcową też od sporta z pojedynczymi wyjściami,jeśli zbyt chaotycznie to opisałem to walcie jak w dym,schematów nie mam ale miałem tak u siebie i działało,jednak w zimie nie dało się jeździć i jak pozmieniałem tarcze klocki szczęki i bębny to nie założyłem go spowrotem bo hamulej jest wystarczająco mocny,poza tym zawsze miałem problem z za niskim pedałem a to servo wcale nie pomagało,,,powodzenia